2011 aankondigingen Minichamps

Gisteren kwamen de nieuwe aankondigingen binnen van Minichamps voor 2011. In eerste instantie een beetje teleurstellend omdat het zo weinig is maar het valt eigenlijk wel mee. De 2011 Formule 1 en MotoGP modellen worden vaak pas aangekondigd tijdens de zomer wanneer het tweede deel van de katalogus er aan komt. Het enige wat we dan missen op deze lijst zijn klassieke Formule 1 en klassieke motorfietsen.

Eigenlijk maar goed dat er niet meer klassiek spul opstaat want ze mogen nu eerst wel de beloofde items uitbrengen waar we al jaren op zitten te wachten alvorens nieuwe modellen aan te kondigen.

De prijzen moeten we nog binnen krijgen. In Engeland zijn wel al de verhoogde prijzen afgegeven. Op de diverse forum wordt er dan ook paniek gezaaid voor de verhoogde prijzen. Gek genoeg hoorde je niemand (in Engeland) de afgelopen jaren klagen toen een 1/18 Formule 1 model pak'em beet 20 euro goedkoper te verkrijgen was als de adviesprijzen vastgesteld op http://www.minichamps.de/ Door nieuwe prijsafspraken, het verhoogde BTW tarief en andere koers verhoudingen van de Britse Pond, zijn de Britten nu een stuk slechter af als het vaste land van Europa. Ik heb ooit één keer gereageerd op een Engels forum waarin iemand nog op zoek was naar 1/18 David Coulthard Red Bull model. Deze had ik staan en bood deze dan aan voor euro 79,95. (adviesprijs Minichamps).

Daarna werd ik onderhand afgemaakt op dat forum. Oplichter, duur en weet ik het allemaal. Nu ondertussen is bijvoorbeeld de prijs van een 1/18 Formule 1 Ferrari (Alonso) in Engeland GBP 99,99 = Euro 117,- terwijl wij deze verkopen voor euro 74,95

Maar zoals eerder gemeld, wij moeten onze Minichamps prijzen nog krijgen. Wellicht dat ze hoger geworden zijn, maar niet de bedragen zoals in Engeland.
De highlights van de nieuwe aankondigingen zijn vooral de Rossi artikelen. In de schaal 1/2 het Mugello 2008 helmpje. Dus de grote versie van het gezicht-helmpje. Daarnaast twee sets (motor +figuur in één koop). De ene is Valencia 2009 set en de andere de Valencia 2010 set waarbij Rossi zijn Bye Bye Baby T-shirt droeg.
Betreffende Formule 1 modellen zijn er maar twee nieuwe aankondigingen. Dat is de McLaren Mercedes MP4-25 van Lewis Hamilton in Canada uitvoering. Deze gaat zowel in schaal 1/18 als in schaal 1/43 komen.

De volledige lijst met aankondigingen is hier te vinden.
2011 aankondigingen Minichamps 2011 aankondigingen Minichamps Reviewed by GPworld on januari 25, 2011 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.