Bezoek Belgie, nieuwe spullen

Gisteren, op de Carnavals dag was de winkel gesloten. Deze ochtend zijn de ramen weer gelapt, alle braaksel verwijderd en alles weer terug op zijn plek. Gisteren was een mogelijkheid om eens een bezoek aan Belgie te brengen, specifieker bij een groothandel in Verviers gebied. Bij elke groothandel is het altijd leuk snuffelen of je nog iets leuks vind. Deze leverancier houdt er een wat aparte locatie op na. Je zit op de snelweg richting circuit Spa met al die heuvels, vervolgens een afritje en je zit op boerenland weggetjes een weg te banen naar ineens een modern industrie gebied.

Voor de persoonlijk collectie heb ik in ieder geval in de schaal 1/18 nog twee classic IndyCar modellen gevonden (Scot Pruett en Paul Tracy). Voor de winkel heb ik een paar nieuwe modellen maar ook een paar opnieuw die uitverkocht waren in Rijsbergen.

Voor wie zich het eerst gaat melden is de 2005 Jordan van Robert Doornbos in de schaal 1/43 weer beschikbaar.
Van Michael Schumacher is in de uitvoering van Elite models de F2004 (op regenbanden) en de
F2007 Test Car van Barcelona weer leverbaar.
In de schaal 1/43 is de McLaren Mercedes MP4/13 van Mika Hakkinen binnen. Deze is uitgevoerd in de World Championship Collection van Minichamps. De MP4/13 is de 1998 bolide waarmee Mika zijn eerste kampioenschap behaalde. Dit model is hier te bestellen.
Van AutoArt zijn er twee mooie modellen binnen gekomen. Van Rydell is de Volvo 850 Sedan binnengekomen waarmee in 1995 werd gestreden in het BTCC kampioenschap. Dit model is in de schaal 1/18 geproduceerd. Deze is hier te bestellen.
In carbon look is ook de Pagani Zonda R 2007 binnen gekomen. Ook deze is door AutoArt geproduceerd in de schaal 1/18. Klik hier om te bestellen.
Gisteren bij aankomst in Belgie viel bij de ontvangst ruimte al meteen iets op; Het bekende Ikea Bertby kastje hangt er gewoon!
Minichamps had heel erg vroeger, pak'em beet rond 1993 een periode dat ze aan de slag gingen met Formule 1 wagens in de schaal 1/64. Zo was er het één en ander verkrijgbaar van McLaren, Ferrari en Schumacher in de Benetton. Onder de naam MicroChamps waren deze verkrijgbaar. Dit formaat is nooit echt aangeslagen en er zijn eigenlijk nooit meer nieuwe modellen uitgekomen. Een jaar of wat geleden lanceerde Minichamps een nieuwe collectie (straatauto's) in de schaal 1/64. Ook dit werd een fiasco. Ze wilden naar de Amerikaanse markt om daar in de lokale Target of Kmart winkel 1/64 modellen te verkopen maar ook de Yankees zitten net als de Europeanen niet op een duur 1/64 modelletje van Minichamps te wachten. In Amerika is er al ruime keus in goedkope merken. Dus bovenstaande foto zijn de overblijfselen van de 1/64 collectie die al een jaar of 18 op die plank staan. Onderstaande foto is de nieuwe collectie die waarschijnlijk ook nog wel even blijft staan.
Uiteraard was er ook een hoekje met de Valentino Rossi Minichamps artikelen. Jammergenoeg waren er niet echt zeldzame dingen beschikbaar. Leuk dat ze ook het één en ander uitgestald hadden:
Van Hotwheels was de voorraad Michael Schumacher / Ferrari al een stuk geslonken in vergelijking met het bezoek van een jaar geleden.
Deze leverancier in Belgie is tot nu toe in mijn ogen de mooiste. Alles wordt duidelijk regelmatig schoongemaakt. Alles is netjes weg gezet met labels met artikelnummer. Inclusief het toilet ziet alles er super uit. Ook hebben ze nog een vitrine staan met wat mooie modellen erin.
De mooie, schone gangpaden en stellingen. Geen stof gezien!
Als afsluiter, het toilet! Het zeepje was beschikbaar. Handdoekjes, ook weer een pluim! Er werken dan ook 3 vrouwen, dus dan wordt er al wat meer schoongemaakt dan bij leveranciers waar alleen mannen werken.
Bezoek Belgie, nieuwe spullen Bezoek Belgie, nieuwe spullen Reviewed by GPworld on maart 08, 2011 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.