Het nieuwe pinnen

Afgelopen weekend reed Tom Coronel de sterren van de hemel in zijn BMW in het WTCC kampioenschap. Het schaalmodel is nog niet aangekondigd maar hoogstwaarschijnlijk zal Spark die wel gaan uitbrengen. Ook de 2011 Rebellion LMP1 van Jeroen Bleekemolen is interessant. Dit model gaat vast en zeker komen van Spark. Niet alleen brengen ze elk jaar het hele startveld van Le Mans uit, het Rebellion team wordt zelfs gesponsord door Spark. Zodra deze modellen officieel zijn aangekondigd komen deze vanzelf op de website.

Leuk geintje van Paysquare

De laatste maanden hoor je steeds vaker berichten over “het nieuwe” pinnen. Mijn in 2003 aangeschafte dure pinapparaat was dan ook niet geschikt voor VPAY wat de benaming is van het nieuwe pinnen. Dus een 1800 euro kostend en goedwerkend apparaat moest dus vorig jaar vervangen worden door een nieuw apparaat. Deze nieuwe heeft al met al 1200 euro gekost. Volgens de leverancier had ik nog geluk want de pinapparaten waren in de loop der jaren zo ontzettend goedkoop geworden. Nou wat waren wij blij. Alsof je een goede wasmachine verplicht moet gaan vervangen door een andere wasmachine. Het blijft zonde van het geld. Ondertussen werd steeds het nieuwe pinnen uitgesteld dus voorlopig was het vervangen van een goed apparaat al steeds nog steeds overbodig.

Enfijn, het laatste jaar komt er om de twee maanden een nieuwsbrief van paysquare binnen voor info over het overstappen naar het nieuwe pinnen. Hoop bla bla bla met een paar foto’s van gelukkig kijkende mensen die aan het pinnen zijn. Ook diverse informatie brieven hebben we ontvangen dat het allemaal echt gaat gebeuren. Nou kom maar op dan, zou je zeggen want dan is het nieuwe pinapparaat niet voor niets aangeschaft.

Zoals de situatie voorheen was hield het in dat bij het “normale” pinnen door Nederlandse bankpassen de betalingen door de bank de eerstvolgende werkdag op de rekening werden gestort. Bij het nieuwe pinapparaat was dit ook het geval. Voor de creditcards en de maestro (Europese, dus voornamelijk Belgische) bankpassen werden de bedragen na een week op de rekening gestort waarbij ook nog eens 4,5 % commissie is ingehouden door de maatschappijen.

Zonde van de commissie maar door de vele Belgen in de winkel is Maestro wel noodzakelijk om te hebben. Let op! Nu komt het geintje van paysquare:

Wat ze bij alle informatie stroom dus verdacht stil hebben gehouden is dat het nieuwe pinnen bij paysquare dus gewoon onder Maestro systeem valt. Afgelopen week hebben we diverse klanten gehad waarbij het pinapparaat bij gebruik van een Nederlandse pas aangaf dat deze in de chiplezer moest. Zo gezegd, zo gedaan. Het gevolg is dat nu bij de Nederlandse verkopen dus ook 4,5 % zo rechtstreeks naar paysquare gaat. Kun je nagaan wat paysquare over alle pinapparaten in Nederland zo even binnen aan het harken is. Daarom is het nu eigenlijk ook wel duidelijk waarom ze dit in alle info stil hebben gehouden.

Om dit te omzeilen moeten we ons nu eerst gaan aanmelden bij de eigen bank om vervolgens paysquare op te zeggen maar dit neemt helaas allemaal een aantal weken in beslag. Bij paysquare zeggen ze dat de bank dit had moeten informeren en bij de bank zeggen ze dat ze het raar vinden dat paysquare dit niet gedaan heeft. Zelf vind ik het raar dat als je een normaal pincontract hebt dit gewoon automatisch doorloopt in een wurgcontract, Ondertussen tot het veranderd is zijn we gewoon geld af aan het dragen over verkopen die we doen. Soort moderne mafia afdragingen, alleen nu elektronisch.Het nieuwe pinnen Het nieuwe pinnen Reviewed by GPworld on maart 21, 2011 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.