Minichamps F1 2010

De laatste maanden is het ontzettend stil met Minichamps. Nauwelijks nieuwe Formule 1 modellen, heel weinig nieuws. De eerste 2010 Formule 1 auto moet nog uitkomen van Minichamps, nog nooit is Minichamps zo laat geweest en het ziet er niet eens naar uit dat we op korte termijn de 2010 modellen gaan krijgen. Schiet allemaal lekker op, seizoen 2011 straks al op de helft of bijna over wanneer we eens de 2010 modellen krijgen. Op die manier valt er een hele groep kopers af (impulsaankopen) en blijven alleen de verzamelaars over. Gelukkig komt er steeds meer concurrentie. Hotwheels had in november al de Ferrari modellen van 2010 (Alonso was december bestseller) en Spark kwam toen met de Virgin. Ondertussen heeft Spark dan ook de HRT en de Sauber al uitgebracht en eind deze maand komt de Lotus. Ondertussen geen spoor van Minichamps te bekennen.

Des te triester is het dat Minichamps wel door blijft gaan met het produceren van een hoop aparte exclusieve partijen voor derden. Ik heb liever dat ze de aangekondigde spullen uitbrengen in plaats van speciale uitgaven die in Europa helemaal niet te krijgen zijn.
Nu is er dan weer een nieuwe special geproduceerd door Minichamps, bestemd voor de Braziliaanse markt. In een oplage van 1500 stuks de 1993 McLaren Ford MP4/8 van de Grand Prix van Brazilie, die Senna destijds won. In de uitloopronde reed hij rond met de Braziliaanse vlag. Dit schaalmodel komt met een rijdersfiguur die de vlag omhoog zal houden. Heel leuk model maar helaas dus alleen maar in Brazilie te koop of voor heel veel geld op internet.

Zo zijn er tientallen exclusieve items die geproduceerd worden door Minichamps waarvan wij nooit wat van tegenkomen, maar ondertussen komt er voor ons nauwelijks wat uit of zitten we al 5 jaar op aangekondigde modellen te wachten.

Als er dan wat komt, Rossi/Lorenzo set, krijg je amper je aantal en moet je het er maar mee doen. De modellen die we niet krijgen is dus gewoon misgelopen omzet.

Hopelijk groeit Spark Models nog flink door en wordt dat de marktleider op Formule 1 gebied. Voorlopig leveren die gewoon uit wat ze beloven, in een redelijke termijn, modellen zijn mooier afgewerkt als Minichamps maar daarbuiten is het contact en de informatie voorziening veel prettiger dan met Minichamps. Ook het aantal modellen dat in pre-order staat wordt netjes geleverd door Spark. Er wordt vaak zelfs nog mogelijkheid gegeven om aantal nog te verhogen net voordat het artikel uitkomt.
Minichamps F1 2010 Minichamps F1 2010 Reviewed by GPworld on maart 03, 2011 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.