GPworld Racing team

Sinds begin november is via www.simracing.nl het 2013 Formule 2 seizoen voor de racesimulator rFactor 2 begonnen. Met een eigen Gulf/ GPworld livery nemen wij deel aan dit seizoen met races op circuits als Sepang, Palm Beach, Mills Metro Park en Estoril. GPworld racing teams bestaat uit twee bolides, één voor Danny de Heer, de andere voor teamgenoot Rob Boswinkel, waarbij de livery precies andersom is.
 
De meeste mensen kennen wel de Formule 1 spellen van Codemasters maar hebben nooit gehoord van rFactor 2 (PC-only). Persoonlijk vind ik een simulatie zoals RF2 100x mooier dan een spel als "Formule 1 2013", wat toch meer een arcade spel is. Met de eerstgenoemde titel komen veel meer stuurmanskunsten en gevoel van echtheid kijken wanneer je aan het stoeien bent met een Corvette, Renault World Series of BMW M3 DTM of een Renault Megane. Zo staan zaken als de grip van de auto, de handling, maar ook de slijtage en setup van de wagens op een niveau dat enorm dicht bij de realiteit ligt.
 
Door een uitgebreide community is er voor rFactor 2 een veelheid aan circuits te downloaden, waardoor ook de onbekendere circuits aandacht krijgen. Deze zijn vaak net zo uitdagend, zo niet uitdagender dan de bekende Formule 1-circuits van Herman Tilke. Denk hierbij aan Palm Beach, Croft, Imola, Sebring, Laguna Seca, Mid Ohio, circuit van Le Mans en nog veel meer. Zo komen er om de paar weken eigenlijk wel weer een aantal nieuwe banen bij. Ditzelfde geldt ook voor de auto's, waardoor er een uitgebreide keuze is en er voor elk type racer wel iets leuks tussen zit!
 

Kortom, race je graag achter je computer, google dan eens naar rFactor 2 om je horizon te verbreden. Namens een groot aantal simracers kan ik zeggen dat het virus al snel overslaat en je waarschijnlijk niet meer terug wilt naar 'arcade'game, maar het uiterste uit de wagen en het circuit wilt halen! Mocht je je snelheid ook willen tonen tussen andere snelle rijders, of gewoon een vraag hebben, dat is het zeker een aanrader op ook eens op www.simracing.nl te kijken, waar ze het hele jaar door online competities organiseren en altijd klaar staan om anderen te helpen. 
GPworld Racing team GPworld Racing team Reviewed by GPworld on november 23, 2013 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.