Ayrton Senna stripboek

Op 21 mei 2014 verwachten we het nieuwste album in de plankgas reeks binnen te krijgen. Een hardcover stripalbum dat het levensverhaal van Ayrton Senna behandeld. In tegenstelling tot de eerdere Senna uitgave in de Michel Vaillant-dossier reeks, zal de plankgas-versie voor 100% uit strip bestaan. Nederlandstalig en hier te bestellen. 
Traject van een race-legende

Tijdens de Grand Prix van Monaco in 1984, was een jonge coureur een sensatie. In het vorstendom levert hij een indrukwekkende prestatie, wanneer hij geleidelijk inloopt op wereldkampioen Alain Prost. De race zal worden ingekort en Prost wint uiteindelijk de race, maar de naam van Ayrton Senna is voor eeuwig gevestigd. 

De Braziliaanse coureur haalt later veel overwinningen en rijdt zijn mooiste races in de regen (Estoril 1985 Interlagos 1991, Donington 1993 of Suzuka 1993), het resultaat van een intensieve training in zijn jeugd op de karts onder deze omstandigheden.

In de plankgas reeks is deze nieuwe uitgave het verhaal over het lot van de legendarische Ayrton Senna! Ingedeeld in verschillende hoofdstukken worden de belangrijkste momenten van het leven van de kampioen uitgelicht. (zijn jeugd in BraziliĆ«, het in dienst treden bij Lotus, maar ook zijn tragisch einde) 

Deze nieuwe strip vertelt het leven van een man die een legende is geworden, een waar idool in zijn land en wordt beschouwd als een van de grootste F1-coureurs aller tijden.
Ayrton Senna stripboek Ayrton Senna stripboek Reviewed by GPworld on februari 27, 2014 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.