Terug in de tijd

Over een paar maanden is het alweer 10 jaar geleden dat GPworld begon. Pak’ em beet elf jaar geleden was ik flink met de voorbereiding bezig. Een hoop keuzes zouden gemaakt moeten worden. Waar ga je je vestigen met de winkel. In het centrum van een stad, buiten het centrum, een industrieterrein of langs de snelweg?

Met name het laatste was een tijdlang nog serieus een optie. Na wat onderzoek had ik het stukje snelweg gevonden waar iedere dag de meeste auto’s binnen Nederland passeerden. De gedachte was om dan op een zicht locatie langs de A2 te vestigen. Makkelijk bereikbaar en vooral dat iedereen het zou zien. Geen idee of dit had gewerkt en misschien sloeg het wel helemaal nergens op. Echter, dit plan hield geen stand omdat of de panden veel te groot waren of er geen detailhandel gevoerd mocht worden.

Welke stad of gebied GPworld moest komen werd simpel bepaald door een kaart van Nederland te pakken en te kijken waar de andere winkels zich bevonden. Toen was de keuze eigenlijk snel gemaakt dat het Brabant moest worden met het oog op bezoekers uit België. Niet echt handig dat iedere dag vanuit Rotterdam heen en weer moest rijden maar uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen. Ondertussen is van die kaart van Nederland niet veel meer over, de meeste andere winkels zijn verdwenen inmiddels.

De keuze was op het centrum van Breda gevallen. Eigenlijk was het van Coothplein toen de tweede keuze want heel lang leek het een winkelpand in de Boschstraat te worden. Echter het begon me steeds meer tegen te staan dat daar nauwelijks parkeergelegenheid beschikbaar was, Ook de uistraling was een stuk minder als de andere kant van het centrum. In januari 2004 op het kantoor van Meeus werd het contract getekend voor het pand aan het van Coothplein om vanaf 1 mei 2004 open te gaan. Een spannende tijd in ieder geval !
Terug in de tijd Terug in de tijd Reviewed by GPworld on februari 18, 2014 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.