Tameo Senna Toleman en Ferrari's

Van Tameo models hebben we een afbeeldingen ontvangen van modellen die zij nog gaan uitbrengen. De Ferrari's (1985 en 1988) moeten binnenkort al verschijnen, met de Toleman TG184 van Ayrton Senna zijn ze nog bezig. 

Het verhaal van Monaco 1984 is bij de meeste wel bekend: 

Alain Prost vertrok in de hevige regen vanop de pole-position. Hij nam de leiding tot hij in de negende ronde voorbijgegaan werd door Nigel Mansell. Het was voor het eerst dat de Brit aan de leiding reed. Hij nam twee seconden voorsprong per ronde, maar crashte zes ronden later en moest opgeven. Prost nam de leiding over, voor Ayrton Senna. De Braziliaan, in de oncompetitieve Toleman, kwam snel dichterbij. De raceleiding, met als hoofd Jacky Ickx, nam echter de beslissing om de race stil te leggen door de slechte weersomstandigheden. Aan het einde van de 32ste ronde werd de rode vlag getoond. Senna ging nog voorbij een vertragende Prost, maar volgens de reglementen golden de posities van een ronde eerder. Hierdoor won Prost de Grand Prix.
Het seizoen 1988 werd zoals bekend volledig gedomineerd door het McLaren team van Prost en Senna die 15 van de 16 Grand Prix wonnen.

Gerhard Berger was de enige rijder van een ander team dat dat jaar een wedstrijd wist te winnen (de Grand Prix van Italië) op het circuit van Monza, nadat Senna -die vooraan lag- tegen een langzamere auto aanreed. Deze overwinning (Ferrari 1-2 met Alboreto op plek 2) betekende veel voor het Ferrari-team, omdat enkele weken eerder Enzo Ferrari was overleden.

Tameo Senna Toleman en Ferrari's Tameo Senna Toleman en Ferrari's Reviewed by GPworld on september 08, 2014 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.