Laatste dag

Vandaag is het alweer de laatste dag van het jaar. Een jaar dat weer anders was als voorgaande jaren. Spark blijft achterelkaar modellen uitbrengen in een tempo dat een aantal klanten al niet meer bij kunnen houden maar ze zijn o zo mooi. Minichamps toch weer een mager programma afgelopen jaar met uitbrengen maar wel waren ze vlot met een aantal 2014 modellen in schaal 1/43. In de schaal 1/18 hebben we nog geen 2014 model van Spark of Minichamps gesignaleerd.

2014, het jaar dat bekend werd dat Hotwheels de Ferrari licentie niet zal verlengen en de rechten voor de Ferrari modellen weer terug gaan naar Bburago. De één juicht, de ander huilt. Afwachten dus hoe die kwaliteit tegenwoordig is/ zal worden. In ieder geval komen in januari nog een aantal belangrijke modellen uit van Hotwheels: De LaFerrari, Raikkonen en Alonso in 1/18 en 1/43 en de langverwachte 1976 Niki Lauda Ferrari 312T2 in de schaal 1/18. 
Naast Spark Models is er ook steeds meer gekomen van True Scale Models, wat eigenlijk ook weer gewoon door Spark wordt gemaakt. Een leuk divers assortiment waarbij ze ook verschillende gesigneerde modellen hebben uitgebracht waaronder de 1984 McLaren van Niki Lauda.

Jaar op jaar, inmiddels al 10 jaar lang merken we al dat we steeds minder bezoekers in de winkel krijgen maar nog steeds een stijgende lijn in de bestellingen die we versturen. Linksom/ rechtsom. Maakt niet uit. Meer dan ooit komt er behalve de webshop steeds meer social media om de hoek kijken. Bloggen, Twitter, Hyves, Instagram en Facebook. Een simpel webshopje is niet meer voldoende.

MotoGP was een mooi seizoen maar de belangstelling is wel minder geworden sinds de sport achter de betaalzender is gekomen. Voor de komende vier jaar gelukkig terug op Eurosport. Ondertussen wordt de WEC en Le Mans ook steeds mooier en groter. Steeds meer mensen brengen een bezoek aan een WEC race of kopen er een model van. Daarnaast groeit de belangstelling enorm voor klassieke Formule 1 modellen. Mede door RTLGP Magazine, de Historische Grand Prix op Zandvoort maar ook door het aanbod van Spark Models en True Scale models.

Formule 1. In de winkel en op verschillende forums zie je dat er heel veel negativiteit heeft geheerst dit jaar. Het mindere geluid, de vele regels, de lelijke neuzen, de dubbele punten, de overmacht van Mercedes. Heel veel mensen hebben geklaagd maar desondanks verkopen we gek genoeg wel meer seizoen 2014 DVD's als het jaar ervoor. Ook de verkoop van de jaarboeken ging voorspoedig. Volgend jaar wordt hopelijk een mooi jaar met Max Verstappen in de Toro Rosso. Het duurt natuurlijk een tijdje voordat er daadwerkelijk modellen zullen uitkomen. Kleding weten we nog niet of van Toro Rosso gaat komen.....moeilijke en dure kledinglijn om aan te komen.

Voor seizoen 2015 zijn we er nog niet helemaal uit wat we aan kleding gaan inkopen. Getuige de vele Ferrari 2014 aanbiedingen die we hebben gedaan, kun je stellen dat we Ferrari in ieder geval een heel stuk minder gaan inkopen. Van te voren is het zo moeilijk in te schatten. Alonso+Raikkonen+Ferrari moet goed zijn voor gegarandeerde verkoop maar toch hangt het weer samen met de resultaten op de baan. Red Bull was dit jaar ook een stuk minder in de verkoop, net zoals de resultaten van het team zelf.


Op privé gebied is op 3 maart, op Carnavalsmaandag onze Sanne geboren. Dat gaat zo hard. Nog twee maanden en alweer een jaar. Ook zijn we weer behoorlijk bezig met het verzamelen. Op vier modellen na in de schaal 1/18 heb ik alle IndyCars/ CART/ ChampCars die uitgebracht zijn vanaf 1992 t/m 2007. Van die missende modellen vier zoek ik onder andere nog 1995 Jacques Villeneuve. Wie o wie??

En verder ben ik weer behoorlijk actief geworden met Tamiya jaren 90 Formule 1 modellen in de schaal 1/20. Nu alleen een stuk mooier als dat ik ze als tiener tussen huiswerk door zo snel mogelijk in elkaar aan het zetten was.

Verder simracen we wat af. Afgelopen jaar is Assetto Corsa uitgekomen waarin de nodige vrije tijd in is gaan zitten. Maar ook de 1992 DTM mod van RaceRoom Experience is erg mooi. 


Tot slot alvast een fijne jaarwisseling gewenst en tot volgend jaar.

Vandaag sluit de winkel om 16.00 uur en morgen uiteraard gesloten. Bestellingen via de website zijn welkom! (Liefst zo veel mogelijk)

Vrijdag zijn we weer normaal geopend.
Laatste dag Laatste dag Reviewed by GPworld on december 31, 2014 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.