Waanzin!

We gaan terug naar de jaren 1980, 1981 en 1987. Mooie Formule 1 jaren maar in de schaal 1/18 zijn van de 1980 Williams, de 1981 Brabham en de 1987 Williams nooit modellen van verschenen. Voor iedereen die een kast vol 1/18 wereldkampioenen trots in de woonkamer heeft staan, missen deze modellen.

Dolgelukkig worden we als Spark Models dan eindelijk na pak' em beet 30 jaar op de 2014 Nuremberg beurs de 1980 Alan Jones en de 1987 Nelson Piquet modellen aangekondigd in de schaal 1/18. (Deze zullen binnenkort verschijnen).

Des te groter is de verbazing als we een jaar verder zijn en op de Nuremberg beurs van 2015 door Minichamps notabene dezelfde modellen worden aangekondigd. Eerste woord dat hier viel was " vaag! ". Wel heeft Minichamps dan ook de teamgenoot van Piquet aangekondigd: Nigel Mansell, red five die uiteraard sowieso ook wel populair zal zijn. Maar ja, op termijn had je de Mansell uitvoering ook wel kunnen verwachten van Spark Models. Maar aan wie denkt Minichamps dan nog de Wereldkampioenen te kunnen slijten als de groep al eerder is voorzien door Spark?

Of hangen ze er weer een levertijd aan vast van vijf jaar zodat er vanzelf wel weer interesse komt.

Opnieuw springen we een gat in de lucht als Minichamps op de Nuremberg beurs afgelopen week de 1981 Brabham van Piquet als wereldkampioen aankondigd. Eindelijk. En tja, een levertijd van 5 jaar nemen we maar op de koop toe. Twee dagen later maakt Spark Models bekend dat ze ook 1981 Brabham gaan uitbrengen.....

Wie bedenkt dat nou? Lopen er spionnen rond en willen beide fabrikanten elkaar aftroeven? Denken ze dan dat er hele volkstammen dubbel bediend kunnen worden met deze modellen?

Voorlopig gokken wij met alles maar op Spark Models omdat deze vaak een stuk sneller verschijnen als Minichamps. Aan de prijs ligt het niet, die is nagenoeg gelijk.

Zoveel andere Formule 1 modellen die nooit uitgebracht zijn in schaal 1/18. Zoveel keuze. En dan bewust exact dezelfde modellen gaan produceren. Waanzin !!
Waanzin! Waanzin! Reviewed by GPworld on februari 05, 2015 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.