Vandaag of morgen

Vandaag of morgen komt van Ixo Models in de schaal 1/43 de 2003 Seat Toledo GT binnen van de 24 uren van Spa-Francorchamps. Destijds stond er reclame op de auto van de Michel Vaillant film. Klik hier om te bestellen.
En dan de "goede" zet van MotoGP om achter de decoder te gaan. Met Formule 1 zal het wel niet veel anders zijn:


Dramatische daling kijkcijfers MotoGP uitzendingen

In Nederland zijn we het inmiddels al gewend dat de MotoGP wedstrijden alleen nog live via betaal TV te zien zijn maar sinds kort moet ook de rest van Europa er aan geloven en de eerste resultaten zijn teleurstellend, de kijkcijfers zijn namelijk dramatisch gekelderd.

Er is het afgelopen jaar nogal wat veranderd met betrekking tot de uitzendingen van het MotoGP wereldkampioenschap. Zo zijn de Grand Prix weekenden niet of nauwelijks meer te zien op vertrouwde en publieke zenders zoals de BBC, het Engelse Eurosport of het Italiaanse Mediaset. De MotoGP liefhebbers moeten nu betalen en kunnen hun favoriete sport uitsluitend nog volgen achter de decoder van onder andere BT Sport (Engeland), Sky Italia en Movistar TV en dat niet iedereen daar blij mee is, is inmiddels overduidelijk.

In Engeland werd de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar door slechts 230.000 kijkers bekeken, dat is een marktaandeel van 0,9%. Een jaar eerder keken nog 2.220.000 kijkers via de BBC naar de openingsrace van het MotoGP wereldkampioenschap, een marktaandeel van 6,9%. Elke maandag na de Grand Prix weekenden zend de Engelse zender ITV4 een samenvatting uit, deze uitzending was met 603.000 kijkers zelfs beter bekeken dan de uitzending van BT Sport.

In Italië en Spanje zijn vergelijkbare cijfers te zien. Zo keken in Italië 833.000 kijkers op prime time naar de MotoGP in Texas terwijl er een jaar daarvoor nog 3.420.000 kijkers aan de buis gekluisterd zaten, een marktaandeel van 13,50% tegenover dit jaar 3.04%. Er keken in Italië voor het eerst zelfs meer mensen naar het WK Superbike dan naar de MotoGP. 
Er wordt door Dorna van alles gedaan om de show interessanter te maken voor de kijkers maar heeft dat wel nut als de kijkcijfers voor de ‘MotoGP show’ zo dramatisch kelderen nu de races niet meer via publieke zenders worden uitgezonden? 

Bron: racesport.nl
Vandaag of morgen Vandaag of morgen Reviewed by GPworld on april 23, 2014 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.