Rustig aan het front

Bovenstaand de eerste foto's van de door de Elite Models geproduceerde 1982 Ferrari 126 C2 van Gilles Villeneuve. In de schaal 1/43 een replica van het San Marino model.
Hotwheels/ Elite had al voor december 2007 een reeks van 1/43 model aangekondigd, wachten nog steeds geduldig af. Nu in ieder geval een foto van het eerste model. Hopelijk hebben we hem nu voor december 2008!
Klik
hier in ieder geval om alvast te bestellen.

Prijsverhogingen Minichamps
Een aantal keren is Minichamps met de prijzen omhoog gegaan. Begin jaren 90 kostte een 1/43 model in Hollandse florijnen HFL 27,50 maar tegenwoordig Euro 38,50. Op de één of andere manier wordt dat altijd hier in de winkel duidelijk gemaakt door klanten wiens hobby geen geld mag kosten en uit nieuwsgierigheid hier komen kijken maar uiteindelijk na een hoop klagen over de prijzen weer weggaan.
Niemand klaagt over de kwaliteit van vroeger, waarbij de decals van de B194 van Verstappen nu ongeveer bij iedereen in zijn kast er als losse uitgedroogde vellen bijhangen. Of dat een vleugeltje hier krom, een helmvizier sticker op het achterhoofd geplakt of veel minder details het verschil in prijs maakt interesseert niemand want immers ze willen de hoge kwaliteit van nu maar voor de prijs van toen.

Het is nou eenmaal zo, alles is duurder geworden. Maar ik ga echt niet als ik een patatje ga halen tegen die schillenboer klagen en moeilijk doen over dat ik 10 jaar geleden veel minder betaalde. Dan vreet je toch niet krijg je waarschijnlijk als reactie.

Of bij het afrekenen aan de benzinepomp die verkoper vervelen met klachten over de benzineprijs. Zal hem een worst zijn.

Over sommige andere dingen hoor je eigenlijk nooit iemand klagen dat het duur is geworden, dat kopen ze wel gewoon. Pakkie sigaretten, doe er maar 10! EK voetbal op TV, leuk een LCD aanbieding van euro 800,- Nieuwe fiets in de aanbieding voor euro 599,- geen geld joh! Oh en wat een belachelijke prijzen op een terras maar als het mooi weer is kan je niet eens meer een vrije stoel vinden! Hier in de nieuwe ijssalon betaal je 1 euro per bolletje, dus normaal gesproken 3 bolletjes is 3 euro. Bij mooi weer sta je gewoon te wachten op je beurt. Als ik vroeger om een ijsje van HFL 6,50 zou vragen had ik een klap voor mijn harses gekregen.

Nee dat doen we allemaal en gaan we over onze hobbies en autorijden klagen dat het zo belachelijk duur is geworden!

Gelukkig is er een grote groep verzamelaars die het wel begrijpen en nog steeds lol hebben aan het verzamelen van modelauto's.




Rustig aan het front Rustig aan het front Reviewed by GPworld on juli 08, 2008 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.