1/18 Porsche RS Spyder van Merksteijn

De laatste weken zijn het Jos Verstappen weken. De 1/43 LMES RS Spyder van Van Merksteijn heeft goed verkocht maar vaak kwam de vraag wat het verschil zou zijn met de 1/43 versie van Minichamps, de 24/U Le Mans versie. Niemand wist het echt duidelijk maar ik heb nu het antwoord!
Gisteravond kwam Armand Broekmans zijn A1GP Durban versie ophalen, dus kon ik het meteen vragen. Ten eerste zitten er hier en daar wat andere stickers. Daarnaast omdat Le Mans een high-speed circuit is, is de aerodynamica compleet anders. Dus de 2 bulten bovenop de motor zijn anders, andere spoilers de luxaflexen bovenop de voorbanden zijn anders, de winglets zijn anders, de koplampen zijn anders en een andere neus op de auto. Dus al met al toch een compleet ander model.

1/18 Porsche RS Spyder van Merksteijn
Gistermiddag kwam de vertegenwoordiger van RepliCars in de winkel die het Franse merk Norev in het programma hebben zitten. Norev heeft in zijn programma de RS Spyder van Team Horag zitten en de gele DHL Penske uitvoering. Een tijdje geleden zou AutoArt misschien met de Van Merksteijn uitvoering komen in 1/18, echter dit ging niet door. Gerucht was dat ze de rechten niet konden/ wilden betalen. Nu met Norev opnieuw hetzelfde verhaal. Van Merksteijn vraagt gewoon teveel voor de rechten.

Nu heeft het bedrijf RepliCars plannen om zelf de rechten te kopen van Van Merksteijn en door Norev 1000 stuks te laten maken. Normale kost een Norev Le Mans auto euro 44,94 maar door de hoge rechten zal deze dan euro 59,95 gaan kosten. Er is alleen één maar, RepliCars wilt eerst de bevestiging dat de modellen door Norev dan daadwerkelijk op tijd voor de feestdagen hier zullen zijn omdat het anders geen zin heeft met 1000 stuks. Dus even afwachten wat er gaat gebeuren. Wordt vervolgd.........

Minichamps heeft een tijdje geleden een Valentino Rossi figuur uitgebracht met een spuitende champagne fles. Er is ook een Casey Stoner versie aangekondigd. Kasper, die gozer die zijn dartpijlen steeds in mijn muur torpedeerd, is creatief bezig geweest en heeft van perspex een podium gemaakt. Alleen moet er nog een motogp achtergrond komen.
1/18 Porsche RS Spyder van Merksteijn 1/18 Porsche RS Spyder van Merksteijn Reviewed by GPworld on september 18, 2008 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.