boks-carrière Jos Verstappen

Terwijl Jos Verstappen zijn boks-carrière weer nieuw leven heeft ingeblazen is het een mooi moment om nog eens aan te geven hoe het nou precies zit met de verschillende Porsche Merksteijn modellen die van Jos komen/ zijn geweest:
1/43 Porsche Merksteijn editie kwam als eerste. Geproduceerd door Spark Models uitgelevert via Merksteijn. Ondertussen uitverkocht. Het gaat hier om de LMES versie. Zie bovenstaande foto, grijskleurige Porsche-verpakking.
In de schaal 1/43 zou Spark zelf, in de eigen Spark verpakking (zie bovenstaande foto, zilverkleurige verpakking), via de reguliere distributie kanalen in november met in principe hetzelfde model als de Merksteijn versie komen. Het gaat hier om de LMES versie. November voorbij, nog geen model gesignaleerd, dus afwachten maar. Klik hier om te bestellen.

Ook in de schaal 1/43 heeft Minichamps aangekondigd voor eerste kwartaal 2009 (begint 1 januari maar Minichamps kennende wordt het juni) de 24/u Le Mans Versie. Verschil, is compleet andere aerodynamica en wat andere stickers. Nog geen foto van de Minichamps versie. Klik hier om te bestellen.

Dan in eind mei komt de 1/18 versie van Norev in een oplage van 1000 stuks. Klik hier om te bestellen.

Foutje Minichamps:
Eind deze week komt de eerste 1992 Jordan binnen in de schaal 1/43. Door Minichamps aangekondigd als de Jordan-Hart 192. Ook op de verpakking wordt dit model zo genoemd. Zelf nam ik dit klakkeloos over. Die auto was zelfs de eerste echte F1 auto die ik van dichtbij zag. In de winter van 1992 stond deze bij het F1-gala in Autotron. (stonden maar liefst 2 F1 auto's, wat een gala!). Maar in 1992 reed Jordan met Yamaha motoren en in 1993 met Hart motoren. Eigenlijk reden ze in 1992 helemaal niet want per weekend ging zo een beetje elke sessie een Yamaha motor stuk. Wel gaaf geluid hadden die dingen!


Zaterdagavond extra koopavond:
Komende zaterdag is er hier in het dorp het jaarlijkse open-deur festijn. Normaal gesproken heel druk en ik doe ook mee. Eigenlijk doe ik zaterdagavond liever iets anders maar voor deze ene keer. Het betekent dat elke winkel in Rijsbergen geopend is tot 21.00 uur. Overal is er muziek en eten en drinken. (behalve bij mij, geen troep in de winkel!) Dus mocht je je vervelen, kom naar Rijsbergen!
boks-carrière Jos Verstappen boks-carrière Jos Verstappen Reviewed by GPworld on december 09, 2008 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.