Elite 1/18 Formule 1 modellen


Enkele maanden geleden kwam het eerste Elite F1 model uit in de schaal 1/18. Ondertussen zijn de wereldkampioenschaps-Ferrari's van Michael Schumacher beschikbaar in deze serie van het jaar 2000, 2001, 2002 en 2003. Het jaar 2004 moet nog uitkomen. daarnaast is de 2007 testauto van Michael Schumacher uitgekomen. Klik hier voor het overzicht/ bestellen.

Maar wat is nu eigenlijk het verschil met de eerder door Hotwheels uitgebrachte modellen? Zijn de Elite modellen echt mooier? Zie onderstaande foto's en oordeel zelf: (foto's zijn van de F2003)


Het eerste wat opvalt bij de Elite modellen is dat er geen rijdersfiguur in de auto is. Daarintegen zit er een mooi gedetailleerd stuurwiel en mooie gordels.

Zelfs aan de binnenkant van de cockpit zitten de FIA stickers.














De wielophanging is mooier afgewerkt en heeft een duidelijke carbon look. De achterwielen gaan niet van links naar rechts. (het probleem bij hotwheels modellen dat het lijkt alsof de achterwielen los zitten)














Bovenop het bodywork zitten over de gehele auto's bevestigings nippels, schroeven, bouten of wat het dan ook mag zijn. In ieder geval net als in het echt zoals het bodywork bevestigd is aan het chassis.











Bij het wiel zien we ook grote verbetering. Ten eerste is de wielmoer veel mooier afgewerkt en daarbuiten is ook het ventiel goed te zien.

















Wat ook opvalt bij het aanzien van de Elite modellen zijn de mooiere, veel dunnere en strakkere antennes. Lijkt het bij de Hotwheels modellen soms wel alsof ze een stalen pijp op de neus van de auto hebben, bij de Elite modellen is het een stuk verfijnderd afgewerkt.











Al met al zijn het ontzettend mooier modellen. Perfect voor de mensen die de orginele Hotwheels modellen nog niet bezitten en deze modellen wel willen aanschaffen. Of het het geld waard is om je Hotwheels modellen te vervangen door de Elite modellen is voor iedere verzamelaar zijn eigen keuze. In ieder geval is de 2007 testauto van Schumacher nooit eerder als model uitgekomen.

Elite 1/18 Formule 1 modellen Elite 1/18 Formule 1 modellen Reviewed by GPworld on februari 25, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.