Ayrton Senna versus Alain Prost

In mei komt er een nieuw Ayrton Senna boek uit. Weer één om naar uit te kijken, deze gaat volledig over de oorlog tussen Senna en Prost. De laatste tijd komt er weer wat meer over Senna uit, nu het 15 jaar geleden is sinds het ongeluk. Klik voor hier meer info over het boek en om alvast te bestellen.

Voor de patatgeneratie die Senna en Prost nooit hebben meegemaakt.......de dingen die zij deden......snijden, schelden, van de baan af duwen, politieke spelletjes, elkaar negeren, nog meer van de baan rammen en elkaar nog meer verrot schelden......daar kunnen de mannen van nu nog wat van leren. Alleen tegenwoordig als je een scheet laat krijg je al een stop & go penalty.

Zie hier op youtube nog eens de "hoogtepunten" van deze oorlog. Klik hier.

En wederom voor de jeugdige lezertjes.......hier is wat te lezen over deze 2 helden.

Voor degene die zich nog kunnen herrineren dat Prost in 1989 in Japan Senna eraf knalde en Senna het in 1990 in Japan terugdeed........Destijds was natuurlijk het verhaal wat Senna in de interviews vertelde dat de pole position gewisseld werd waardoor Senna als poleman benadeeld werd en hij zich voornam dat hij ten koste van alles als eerste de bocht in zou gaan. Onlangs kreeg ik dit filmpje toegezonden waardoor de voorgeschiedenis van de GP van Japan 1990 een heel andere invalshoek krijgt.

Tijdens de drivers briefing: Piquet maakt een opmerking over de chicane voor de start/finish (locatie van de crash: japan 89: Senna vs Prost, Senna rijdt dwars over de chicane en wordt 'disqualified')
Hij zegt dat het veel te gevaarlijk is om iemand terug te sturen (in case of error) ivm tegemoetkomend verkeer. Het zou veiliger zijn de chicane over te steken. Ron Dennis vraagt of iedereen hiermee akkoord gaat en dat blijkt zo te zijn.
Waarop Senna zegt dat het allemaal een 'joke' is ivm de beslissingen vorig jaar en verlaat de briefing. Redelijk pissed off zo te zien.
Ayrton Senna versus Alain Prost Ayrton Senna versus Alain Prost Reviewed by GPworld on maart 11, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.