1/43 Minichamps Porsche RS Spyder Merksteijn

Vandaag komt dan de 1/43 versie binnen van de Porsche RS Spyder #34, Team Merksteijn 2008. Ik de loop van de dag zal ik hem eens gaan vergelijken met de Spark versie. Klik hier om te bestellen.

Leuk om te horen wat de werkwijze van Minichamps is mbt de rechten bij het uitbrengen van zo een model. Minichamps had het model al een tijd geleden aangekondigd en nu komt deze dus daadwerkelijk op de markt. Een telefoontje van Team Merksteijn naar Minichamps met de vraag wie er eigenlijk toestemming had gegeven om deze auto op schaal uit te brengen resulteerde in het antwoord van Minichamps iets in de trant van: "Vinden jullie het dan niet leuk dat er een schaalmodel van wordt uitgebracht?", waarop het antwoord dus NEE was.

Het eindresultaat is dat Merksteijn 150 stuks van deze modellen krijgt die ondertussen al zijn gearriveerd, als tegemoetkoming voor de rechten. Dat worden mooie relatiegeschenken voor Merksteijn.

Zo werkt dat dus, gewoon uitbrengen en als je er niets van hoort ben je goedkoop uit en als je er wel wat van zou horen kost het 150 modellen.

Ook komt vandaag binnen, de 1/43 Spark Models Lotus van Jim Clark uit 1963. Klik hier om te bestellen.
Mochten er mensen willen zijn die zelf wel eens het stuur van de Ferrari F60 F1 2009 in handen willen nemen........Amalgam brengt een replica van dit stuur uit in de schaal 1 op 1. Prijs ligt rond de euro 1500,- maar dan heb je wel wat !
Kyosho heeft in de schaal 1:18 diverse Lancia 037 rally cars aangekondigd. Twee uitvoeringen gaan er uitkomen:

Lancia 037 Rally Wurth #24 winner 1983 Rally Sicilia Targa Florio
Lancia 037 Rally Martini #1 winner 1984 Rally Monza Internazionale
1/43 Minichamps Porsche RS Spyder Merksteijn 1/43 Minichamps Porsche RS Spyder Merksteijn Reviewed by GPworld on juni 18, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.