Zolder Superleague

Gisteren zijn we naar het Superleague weekend in Zolder geweest. Superleague is inderdaad Super. Voor euro 25,- kom je niet alleen binnen maar kan je ook in de paddock komen, ex f1-rijders zien zoals chagerijn Enrique Bernoldi of een andere vrolijke kerel: Giorgio Pantano. Daarnaast kan je gewoon de pitboxen inlopen en alles eens goed bestuderen. Die V12 motoren van de Superleague blijft een waanzinning geluid, een stuk luider nog als die geknepen V8 Formule 1 motoren. Ook de EuroBoss serie waarin gereden wordt met oudere F1 auto's klinken harder als de huidige Formule 1 motoren.
Jammer dat ze een tijd geleden een Superleague weekend demonstratie deden op Zolder waarbij Frits van Eerd rond reed met de Benetton B191B uit 1992, in oorspronkelijke livery. Die auto had ik wel graag willen zien rijden. In het feitelijke weekend reed Frits van Eerd met de Tyrrell uit 1998. Ook een Panoz ChampCar uit 2007 was van de partij.

Opvallend te zien dat er dit jaar veel meer publiek was als met de Superleague vorig jaar. Zou het voetbal-concept gaan werken?

En route naar Zolder kom je weer verschillende Belgische taferelen tegen. Borden boven de weg die zeggen: "Mogelijkheid tot filevorming". Dat kan je in Nederland ook wel overal ophangen. Dan de klassieke nep-wegwerkers die met de handen staan te zwaaien en bij alle wegwerkzaamheden het info bord wie er verantwoordelijk was voor de tijdelijke afzettingen en verkeersborden. De firma Janssen NV, wegsignalisatie heeft goed zijn werk gedaan. Aangezien op ieder bord dan ook het telefoonnummer van ze staan, zou je ze haast gaan bellen dat de borden er weer goed bij stonden. Dus als je ooit een wegafzetting in je tuin nodig hebt, is Janssen wel de aangewezen partij om het te regelen.

Zodra je hier 5 minuten vandaan de grens over gaat zie je al meteen de kapotte autobanden langs de snelweg liggen op de vluchtstrook. Een vergeten kinderwagen, vuilniszakken, heel veel schoenen en soms ook sokken. Hoe die schoenen altijd langs de snelweg komen is al een raadsel maar sokken helemaal. Die verlies je niet zomaar. We hebben wel bedacht dat dit misschien achterblijft van mensen die een nummertje op de vluchtstrook maken.

Jammer dat we vorig jaar op Zolder niet bij die commerciele wc-juffrouw het plasabonnement hebben afgesloten, 10x plassen voor slechts 3,00 en de 11e keer gratis, want over twee evenementen verdeeld kom je wel aan aan de 11x. Dus nu hebben we eigenlijk weer duur geplast.

Ho-Pin Tung had bij de eerste race meteen pech door betrokken te raken bij startcrash, gelukkig kon hij bij de tweede race de 2e plek behalen. Ontzettend spannend daar in de pitbox of dat de auto nog op tijd weer gerepareerd zou zijn.




Zolder Superleague Zolder Superleague Reviewed by GPworld on juli 20, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.