Valentino Rossi en de snuit van Renault

Gisteren is er een partij Valentino Rossi T-shirts, caps, stickervellen, de 46 Rossi vlag en sweaters binnen gekomen vanuit Italie. Klik hier voor het overzicht/ bestellen.

Voor de mensen die graag kitjes bouwen. Tameo heeft een nieuwe uitdaging. Ze hebben nu ook kitjes in de schaal 1/64 ! De eerste is de McLaren Honda MP4-4 uit 1988. In de schaal 1/43 vind ik het al moeilijk maar bij 1/64 heb je een microscoop nodig.
Norev heeft onlangs de nosecone, neus, gok, snuit uitgebracht van de 2009 Renault R29 in de schaal 1/6. Dit schaalmodel van de neus is net zo natuurgetrouw nagemaakt van de echte; Net zo lelijk en net zo hoekig. Maar toch heeft het wel weer wat aparts. Hij komt niet op voorraad in de winkel maar kan wel besteld worden. Aan de vorm te zien kan ik met de figuurzaag ook wel een eind komen.

Nu hebben we dit jaar in de Formule 1 al een hoop overdreven gezeur gehad met Hamilton in Melbourne, het diffuser gejank van de grote teams en het Fota/ FIA politiek gezeur. Dan is het nu de laatste weken aan de beurt voor Renault en Piquet. Persoonlijk zeg ik: lekker belangrijk. Als het de teamtaktiek is om zo een race te winnen, allemaal vrijwillig bedacht en vrijwillig uitgevoerd door Renault medewerkers, is het een briljante taktiek om te winnen. Alles ook nog een perfect uitgevoerd. Geniaal. Dat dan Piquet eerst meewerkt en achteraf gaat zitten janken is helemaal een zielige vertoning.
Als dit gezeur allemaal snel voorbij is kunnen we weer gewoon gaan racen. Net als MotoGP, of andere klassen. Soort van racen zonder dat de politiek overheerst.
Zo wordt het toch nog een spannend einde. De FIA zal ondertussen wel denken: Volgend jaar doen we de voorvleugels nog een meter breder en de achtervleugel halveren we, dan hebben we volgend jaar weer een kampioenschap met veel verschillende winnaars.
Valentino Rossi en de snuit van Renault Valentino Rossi en de snuit van Renault Reviewed by GPworld on september 16, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.