Er was eens een schaalmodel


Het was eind 1992 toen Minichamps/ Danhausen met een schaalmodel kwam van de Benetton B192 van Michael Schumacher in de "Mein 1. F1 Sieg Spa" uitvoering. Dat was het eerste 1/43 schaalmodel van Minichamps in de reeks van "First win" modellen. Daarna hebben er velen gevolgd. Van Senna tot Mansell. Van Raikkonen tot Fisichella (met vuil). Van Panis tot Damon Hill en van Kubica tot Vettel.
In 2006 won Jenson Button de Grand Prix van Hongarije waarna er een model werd aangekondigd van zijn eerste overwinning. Slechts drie jaar hebben we erop moeten wachten toen deze uiteindelijk in 2009 uitkwam. Gelukkig dat Jenson Button ondertussen met BrawnGP volop in de belangstelling stond anders was het qua verkoop haast zinloos om dit model nog uit te brengen. Het betreffende model was voorzien van een Jenson Button figuur naast de auto.

Gisteren kwam de aankondiging van Minichamps dat ze wederom een eerste Jenson Button overwinning model gaan uitbrengen in de schaal 1/43. Dezelfde auto maar met rijder achter het stuur en dit keer het model voorzien van een laagje vuil. Ook niet te vergeten een nieuw kartonnetje in het doosje! Af en toe vraag je je af wat ze bij Minichamps op de afdeling "nieuwe dingen bedenken" aan het doen zijn. Is er nou echt niets beters te bedenken? Er zijn 1000den F1 auto's die nooit in schaalmodel zijn uitgebracht. Of bijvoorbeeld een 1st win model van Webber, of van Kovalainen.
Gisteren is dan eindelijk de Tamiya Ferrari F60 binnengekomen. Sinds 2004 is er van Tamiya geen nieuw bouwpakket van een F1 auto uitgekomen. Nu ze de draad weer oppakken in de schaal 1/20 pakken ze als eerste meteen de 2009 Ferrari F60. Tegelijkertijd is ook de Tamiya spuitbus binnen gekomen met de speciale Ferrari metallic lak. Klik hier om het bouwpakket te bestellen.
Er was eens een schaalmodel Er was eens een schaalmodel Reviewed by GPworld on januari 28, 2010 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.