Formule 1 fanaat

Boeken van Koen Vergeer lezen altijd fijn weg. Bij heel veel mensen staat in de boekenkast het boek F1 fanaat. Later is ook nog "Le Mans" en "Mijn Formule 1" uitgekomen van Vergeer. In maart komt er een nieuwe versie van de F1 fanaat. Net zoals alle andere uitgaven is ook deze in het Nederlands. Overigens is de oorspronkelijke versie ook in het chinees uitgebracht.

Om de twee weken, van maart tot november, kijken ruim 300 miljoen mensen verspreid over de hele wereld naar een race om het wereldkampioenschap Formule 1. Wat bezielt ze? Spanning en sensatie? Angstaanjagende snelheden, brullende motoren, nieuwe technieken? Of zitten ze gewoon te wachten op die ene vernietigende crash? Koen Vergeer (schrijver van onder meer Le Mans en Mijn Formule 1, beschaafd cultuurmens en autosportliefhebber) kreeg de laatste jaren steeds vaker dit soort lastige vragen voorgelegd. De Formule 1-Fanaat is hierop zijn antwoord. Speciaal voor deze editie van zijn minor classic schreef hij een nieuw hoofdstuk over de jongste Formule 1-geschiedenis.
Een paar weken geleden ontving ik zelf de Michael Jackson Opus. Een belachelijk groot maar mooi boek. Het boek is zo groot dat die met geen mogelijkheid in de boekenkast past en ook al zou die passen, zakken de planken door met een gewicht van 13kg! Dus eventjes doorlezen in bed is er niet bij. In ieder geval is er ook een Ferrari Opus aangekondigd. Afwachten wat de prijs zal worden want dat wisselt nogal. Zo is de MJ $ 249,- terwijl de Formule 1 versie $ 3000,- kost. Maar dan heb je wel 37kg papier, dat moet een halve boom zijn!
Alle La Storia Ferrari delen zijn ook weer op voorraad. De serie in de schaal 1/43 die begonnen is in januari 2006, waarvan ondertussen 21 delen van verkrijgbaar zijn. Klik hier voor het overzicht.
Deel 22 gaat de bovenstaande 412T1 uit 1994 worden.
Formule 1 fanaat Formule 1 fanaat Reviewed by GPworld on januari 25, 2010 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.