Verslag bezoek Minichamps museum

Allereerst de melding dat GPworld, vandaag gewoon open is. Dus mensen van Belgische afkomst....schroom niet om langs te komen!

Vandaag was eigenlijk de dag dat ik hier een fotoverslag wilde plaatsen van het bezoek aan het Minichamps museum in Aken. Jammergenoeg zijn duistere oorzaken en heel veel files de oorzaak ervan geweest dat we gisteren onze rondrit niet hebben kunnen voltooien. Op één dag pak em beet 5 uur met de auto stilgestaan waarvan het ergste nog was om tot een uur of 7 bij Aken vast te staan. Het stond zo vast dat op aanwijzing van de plisie alles moest gaan keren op de snelweg. Nou, dat is dan helemaal een zooitje!
Gelukkig hebben we nog wat andere bezoekadressen kunnen afwikkelen zodat de dag niet helemaal hopeloos was.

We hebben nu nieuw binnen op voorraad:
De Renault Espace F1 1/43 uitvoering. De ultieme gezinsauto met een V10 Formule 1 motor erin. Klik hier om te bestellen.
Ook is held Jean's Tyrrell 019 waarmee Alesi in 1990 furore maakte en waardoor eigenlijk zijn contract met Ferrari uit voort vloeide. Klik hier om te bestellen.

Flauwekul
Op diverse sites is nu te lezen dat de hashmarks code op de Ferrari livery nu onder reclame valt volgens een afgestudeerde en hoogopgeleide man. Deze hoogbegaafde man heeft maar liefst pak'em beet 20 jaar nodig om hier achter te komen. We weten allemaal dat streepjescodes en andere logo uitingen eigenlijk sluikreclame was. Dat begon eigenlijk al eind jaren 80 op de F1 auto's waarbij het woord Marlboro bij bepaalde races was verdwenen maar wel andere logo's voor in de plek stonden.

Waar maakt die man zich druk om? Ik rook niet maar nooit heb ik de behoefte gehad om na het kijken van een F1 wedstrijd maar een pakje sigaretten te gaan kopen. Zo en zo ben ik er eigenlijk op tegen om geld uit te geven aan iets wat je toch in de brand steekt.

Het slaat dan al jaren nergens op dat de sigaretten reclame niet op schaalmodellen mag staan. Dus eigenlijk mag je geen modellen verkopen met sigaretten reclame maar wel tijdschriften, jaarboeken, DVD's, etc. Dus het hele modellenverhaal is ook één en al flauwekul. Goh wat een mooi model.......ik krijg eigenlijk best trek in een sigaret als ik er naar kijk.

Gekker is dat alcohol reclame bij de meeste races wel is toegestaan. In vergelijking met roken kun je wel stellen dat er meer mensen worden platgereden door een halve zool die teveel heeft gedronken als dat er mensen van hun stokkie gaan omdat ze een sigaret roken. Dus waarom mag alcohol reclame dan wel gepromoot worden maar sigaretten niet?

Terugkomend op het verbod op reclame in de Formule 1 voor sigaretten merken. Iedereen zal het er mee eens zijn dat je het zien van een logo op een raceauto geen aanleiding is om te gaan roken. Ook lijkt mij het niet minder erg dan dat je die logo's ziet bij de kassa van een supermarkt in het sigarettenrek. Sta je daar met goed gedrag je brood en kaas af te rekenen, wordt je aangekeken door al die sigaretten logo die vragen om gekocht te worden. Vreemd dat je daar wel aan blootgesteld mag worden als nietsvermoedende supermarkt bezoeker. Je zou als rookverslaafde thuis kunnen komen na het kopen van je boodschappen.

Mijn laatste punt dat het verbod op die logo's in F1 nergens op slaan is nog wel dat in de film en tv industrie, de acteurs.........als rolmodel wel soms een peuk opsteken. Ik kan me eerder voorstellen als Clown Bassie een peuk opsteekt dat een geflipte doorgewinterde Bassie fan net als zijn grote voorbeeld ook gaat roken als dat je gaat roken door het zien van het logo op een race auto.

Allememagisch!
Verslag bezoek Minichamps museum Verslag bezoek Minichamps museum Reviewed by GPworld on mei 01, 2010 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.