Bertby verzameling

Afgelopen het weekend Bertby kast nummer 8, 9 en 10 gekocht. Dat is opzich al een verzameling maar het gaat natuurlijk om de inhoud. Helaas zit de deze ideale kast voor verzamelingen niet meer in het assortiment bij Ikea. Als je dan in de Ikea rondloopt en eventjes kijkt in gang 6, vak 26 en ziet dat de vroegere stapels met Bertby's vervangen zijn door nieuwe artikelen moet je toch een traantje wegpikken. Via tweedehands websites zijn er gelukkig nog genoeg te krijgen. We tellen af:

Bertby nummer 1:
In de zwarte uitvoering is deze kast gevuld met Lewis Hamilton, Jenson Button en McLaren.
Bertby nummer 2:
Ook deze is in het zwart uitgevoerd en heeft als inhoud in de schaal 1/43 het startveld van 2006. Zo neergezegd dat de volgorde de uitslag van het constructeurs kampioenschap is. Helaas is dit met de huidige startvelden niet meer mogelijk want door de komst van de nieuwe teams past het gewoon niet meer.

Bertby nummer 3:
De zwarte uitvoering was uit het assortiment dus werd het de uitvoering die een beetje in de buurt zou komen: Zwart/ kastanje bruin. Dit kastje gaat de 7x wereldkampioen Michael Schumacher worden. De 5 Ferrari's in de Elite uitvoering staan al paraat. Nu is het wachten tot de 1994 en 1995 Benetton's van Minichamps gaan uitkomen. (die modellen waren al in 2005 aangekondigd). De orginele modellen daarvan hebben een rijdersfiguur. De heruitgaven die nog moet komen, hebben geen rijdersfiguur wat dan weer beter zou passen bij de Elite Ferrari modellen.
Bertby nummer 4&5:
Zilveren uitvoeringen. In de schaal 1/8 en 1/2 de Senna helmpjes en in de schaal 1/18 de racewagens van Senna.
Bertby nummer 6&7:
Z
ilveren uitvoeringen. In de schaal 1/43 de Ferrari La Storia serie. Tot op heden zijn er 25 delen uitgebracht van de 56. De modellen die al uitgekomen zijn, staan al op de juiste plek zodat de rest er gewoon bij kan worden gezet.
Bertby nummer 8,9,10:
Zilveren uitvoeringen. In de schaal 1/18 IndyCar, CART en ChampCar modellen van de periode 1993-2006. Deze modellen zijn van Minichamps, UT Models en Action waarbij de Action modellen veruit de mooist gedetaileerde zijn. Bij deze modellen kunnen de engine covers eraf en waaronder zich een gedetailleerd Cosworth of Mercedes motorblok bevind. Er zijn hier en daar nog wat lege plekjes in deze kastjes maar er zijn nog wat modellen onderweg. In de schaal 1/43
Bertby verzameling Bertby verzameling Reviewed by GPworld on maart 28, 2011 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.