Showbikes, showcars en Tom Coronel

Niks is zeker bij Minichamps. Dat is bekend. De geruchten gaan in ieder geval dat van Valentino Rossi eind juli/ augustus de 2011 Ducati showbike gaat uitkomen in de schaal 1/12. Voor het eerst zal Minichamps een showbike uitbrengen, met de Formule 1 wagens was dit al een trend jaren geleden al gestart was. Normaal gesproken was een showcar het model van het jaar ervoor aangepast met de nieuwe kleuren en nieuwe rijdersnaam. Ander helmpje erin en hatsikidee. Vaak worden deze modellen uitgebracht in lagere oplage.

Ondanks dat dit modellen zijn die in het echie nooit hebben bestaan of hebben gereden, behalve dat ze bij demo’s (Renault bij Bavaria City Racing) vaak met oude auto’s in nieuwe kleuren rijden, zijn deze modellen meestal wel populair omdat ze vrij snel uitgebracht worden.

De laatste succesvolle showcar is de 2010 Michael Schumacher Mercedes, wat dus eigenlijk de BrawnGP uit 2009 in de nieuwe kleuren was. Dit model kwam in juni 2010 uit en was dus vrij snel op de markt als eerste Mercedes van Schumi. Hiervan hebben we er uiteindelijk meer verkocht als de daadwerkelijke raceversie die mei 2011 uitkwam. Veel te laat dus.

Eigenlijk kunnen we er vanuit gaan dat de 2011 Ducati showbike is gebaseerd op de 2010 of 2009 Ducati in de nieuwe kleuren. Voor de diehard Rossi verzamelaar een must in de collectie. En natuurlijk de eerste Ducati in de nieuwe Rossi kleuren.

Tom Coronel
In 1997, alweer 14 jaar geleden leek een zekere Tom Coronel op weg naar een grandioze carrière in de Formule tak van de autosport. In de F3, Japans F3, op weg naar de toonaangevende klasse Formule Nippon in Japan maar helaas Formule 1 of CART nooit bereikt maar verder in sportcars en toerwagens. Maar net dat ene momentje in 1997 toen Tom even een pauze nam in het Japans F3 kampioenschap om terug te keren voor de Marlboro Masters op Zandvoort. Het ultieme raceweekend destijds in Nederland, volledig gesponsord door Marlboro en gratis toegankelijk. Demo’s van Formule 1, WRC, IndyCars, MotoGP en natuurlijk Formule 3. Wekenlang in ieder bushokje de reclame posters en altijd druk bezocht. Helaas is het F3 Masters evenement op Zandvoort een stuk minder bezocht dan de tijden dat Tom Coronel kwam over kwam uit Japan en vanaf de vierde startplek de race te winnen.

Dit schaalmodel is in beperkt oplage jaren geleden gemaakt in de schaal 1/43. We hebben de mogelijkheid om daarvan een partijtje nog te kopen maar twijfelen nog. Een hoop verzamelaars van Nederlandse Coureurs hebben deze al in hun bezit en hebben andere mensen nog interesse in Tom Coronel model van 14 jaar geleden? Heb je interesse, laat het weten via info@gpworld.nl Bij voldoende belangstelling kunnen wij het partijtje dan opkopen.

Showbikes, showcars en Tom Coronel Showbikes, showcars en Tom Coronel Reviewed by GPworld on juni 18, 2011 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.