Het seizoen gaat weer bijna beginnen!



Gisteren is de 2013 Formule 1 preview special binnen gekomen. Mooi, want dan gaan we al weer bijna beginnen aan het nieuwe seizoen! Nederlandstalig, 100 pagina’s, hier te bestellen.
Deze ochtend komt de Yamaha YZR 500 uit 1990 van Wayne Rainey dan daadwerkelijk binnen. (als de wereld voor die tijd niet vergaat).  Klik hier om de motor van Rainey te bestellen.
De oplage van dit model is slechts 1690 stuks. Toch een beetje een trend aan het worden dat alle aantallen minder worden. Dan zie je dat als een grote naam als Wayne Rainey wereldwijd slechts 1690 stuks doet, dat minder grote name bijvoorbeeld Wil Hartog (waar we af en toe vraag naar krijgen) voor de Nederlandse markt (en oudere doelgroep) nooit rendabel kan zijn. 

Dan bestaat er een motorforum met een schaalmodellen gedeelte wat af en toe heel erg lachwekkend kan zijn. Iedereen daar weet allemaal zo goed wat Minichamps uit zou moeten brengen. Als extra bonus worden dan de modellen die wel door Minichamps uitgebracht worden stuk voor stuk afgekraakt. Enfijn, als Minichamps uit zou brengen waar zij het hardst om roepen, dan is Minichamps snel over de kop. 

Om maar een voorbeeld te geven: Het was schandalig en belachelijk van Minichamps dat ze voornamelijk Rossi uitbrengen en voor de rest bijna niemand anders. Buiten het feit dat Rossi wel verkoopt, zou ik als commercieel bedrijf ook uitbrengen wat verkoopt.

De 2010 motor van Lorenzo, destijds twee stuks van ingekocht, 1,5 jaar geleden. Slechts één van verkocht. Kortom, zolang de tweede niet verkocht is, gewoon een verliespost. Als GPworld en als Minichamps zijnde denk je wel wat meer na voordat je dan weer een (moderne) motor buiten Rossi gaat bestellen. Minichamps doet het niet voor de lol, uitgebrachte modellen moeten opleveren toch? Of de oplage minder, en de prijs hoger.......dan is het helemaal moord en brand op een forum waar ze het allemaal beter weten.


Ook komt zometeen de BMW Z4 van Tom Coronel uit 2011 binnen in de schaal 1/43. Dit model is hier te bestellen.
 Als laatste hebben we dan in de schaal 1/43 de 2012 McLaren Mercedes MP4/27 van Jenson Button. Standaard race versie. Hier te bestellen.


Komende zaterdagmiddag is in Amsterdam de presentatie van de Formule 1 van Sport1. Bij dit evenement zal de Formule 1 shop (GPworld) ook met een klein gedeelte van het assortiment aanwezig zijn, samen met het Formule 1 blad.

Het seizoen gaat weer bijna beginnen! Het seizoen gaat weer bijna beginnen! Reviewed by GPworld on maart 01, 2013 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.