True Scale en Giedo pet

Nadat de eerder verwachte zending werd opgehouden door de douane verwachten we dan eindelijk deze week de langverwachte 1971 Lotus 56B Turbine van Emerson Fittipaldi in de schaal 1/18.

Ook verwachten we deze week dan de kleine helmpjes binnen te krijgen van Mario Andretti en James Hunt.
Uiteindelijk verwachten we morgen eind van de dag dan definitief de Giedo van der Garde caps binnen te krijgen. Deze caps hadden we al veel eerder verwacht maar om verschillende redenen in het traject hier naar toe te kampen gehad met zoekgeraakte doos en andere wazige omstandigheden.

Sowieso begint de frustratie met de kleding weer op te lopen. Er zijn niet veel leveranciers van en één leverancier verkoopt zelf bij bijna alle Formule 1 races en gaat dus heel de wereld over met de spullen. Staan ze in Singapore te verkopen, dan is de container met de spullen voor Brazilië al onderweg. Zodoende hebben ze vaak geen spullen op voorraad of kunnen ze niets missen waardoor wij alleen maar beperkt maten krijgen.

Een andere leverancier van de kleding heeft ook niet steeds alle maten of alle artikelen, dus ook weer lastig. Daarnaast een hoop beloften die niet nagekomen worden.

Dan zijn er tegenwoordig de Formule 1 teams zelf die niet alles meer willen doorleveren aan derden maar liever zelf op de circuits verkoopt of via hun eigen webshops. Zo is er van Ferrari een mooie team sweater exclusief voor Ferrari gebleven en heeft Red Bull er voor gekozen om de rijders petjes voor zich zelf te houden.

Kortom, blijft moeilijke business maar wel noodzakelijk voor de verkoop. Wat we hebben aan kleding verkoopt redelijk goed en bij gebrek aan interessante schaal modellen de laatste maanden behalen we wel gewoon onze omzet. Ook het nieuwe schema van Minichamps bestaat op twee 2012 Williams FW34's alleen maar uit straatauto's........De tijd dat Minichamps voor 40% de omzet van de winkel bepaalde is het laatste half jaar niet meer van toepassing door gebrek aan modellen.

Als in diezelfde periode het ook nog eens rustig is met Spark Models, True Scale en andere model fabrikanten, dan zijn we toch nog een beetje blij met de kleding !

True Scale en Giedo pet True Scale en Giedo pet Reviewed by GPworld on juli 02, 2013 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.