Bobby D & Christijan Albers

Deze week werd bekend dat Robert Doornbos Harry Muermans niet terug hoeft te betalen voor sponsoring/ investering in zijn carrière. Nu dat alle bedragen door die rechtszaken openbaar zijn geworden kunnen we stellen dat Bobby D wellicht één van de grootste Nederlandse paydrivers is geweest. Geen meter heeft hij gereden voor Minardi, Red Bull, ChampCars of IndyCars zonder er dik voor te betalen. Gewild om zijn talent is hij nooit geweest, wel voor zijn portemonnee.  


In 2005, reed Christijan Albers nog bij Minardi toen op een middag zijn manager bij ons in de winkel kwam en het idee opperde om een meet&greet te houden bij GPworld. Dat zou wel wat gaan kosten, maar nee, dat was dus niet het geval. Ondertussen scoort Albers zijn eerste en enige punten in Amerika en de donderdagavond erop, net terug uit Amerika, was er een half uur ingepland dat Christijan langs zou komen. Dat was eigenlijk een gigantisch succes en heeft hem veel nieuwe fans opgeleverd. Ook leuk Dat Albers meer als drie uur aanwezig was. Mensen die eerst in de winkel hem Kwalbers noemde, stonden vooraan in de rij om iets gesigneerd te krijgen om vervolgens toe te geven dat het een ontzettend aardige jongen was. Voor Christijan en zijn management hebben we als kado voor de leuke avond diverse Formule 1 artikelen gegeven.


Eigenlijk zou het ook leuk zijn om in die tijd Robert Doornbos te laten signeren in de winkel. Een hoop Formule 1 volgers vonden hem immers zo ontzettend “toffe peer”. Was een beetje moeilijk om in contact te komen. Zijn zus uiteindelijk gesproken bij Rotterdam Racing, zou terugbellen, nooit meer gehoord. Bij de mensen die half zijn management deden (InsightF1) en waar wij de kleding en petjes van Robert bestelden probeerden we verder te komen. Maanden gingen er overheen, allemaal moeilijk tot er ineens een telefoontje kwam: “Ik heb goed nieuws, Robert wil komen………6500 euro per uur kost het”, op een toon alsof hij een werelddeal voor ons voor elkaar gebokst had.

Dat is ém dus niet geworden, dan maar geen “toffe peer”. Dan hoor je later dat Robert behoorlijk kwaad was dat er in 2009 bij de Bijenkorf in Rotterdam, op een zaterdagmiddag bij een meet&greet amper iemand is op komen dagen.
Bobby D & Christijan Albers Bobby D & Christijan Albers Reviewed by GPworld on maart 15, 2014 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.