2018 in vogelvlucht

Het jaar zit er weer op. Er zijn in 2018 een hoop mooie modellen uitgekomen en ook was Max Verstappen in 2018 weer een verkoop succes. Doordat er zoveel van Max al verkrijgbaar is zijn de meeste mensen al selectiever geworden in het aankopen van de Verstappen modellen. Spark blijft ondertussen aan de weg timmeren en blijft uiteraard marktleider.

Net als in2017 zijn er in 2018 ook weer diverse specials van Spark uitgekomen, exclusief voor ons gemaakt:
 De 2014 Max Verstappen, Dallara F3 Hockenheim.
 De 1979 Jan Lammers, Shadow DN9 Zandvoort
De 2015 Max Verstappen Toro Rosso, STR10 Spa-Francorchamps.

Elke eigen uitgave heeft zijn eigen verhaal. Minimum afname bij 1/43 modellen bij Spark is 300 stuks. Dus af en toe behoorlijk risico waarbij je zeker van je zaak moet zijn. We krijgen altijd een hoop suggesties van modellen die mensen graag op de markt willen zien maar meestal zijn dat modellen waar wij geen brood in zien.....athans om 50 stuks te verkopen wel. Maar de andere 250?

De Formule 3 van Max uit 2014 was uiteraard gekozen omdat deze simpelweg niet eerder gemaakt was en het wel een toevoeging in de kast is om de carrière van Max uit te beelden.

De Shadow van Lammers. Makkelijk om achteraf te zeggen dat deze zo goed zou verkopen en dat we dat onderschat hebben. Kijkend simpelweg naar onze doelgroep klanten, heel veel Max Verstappen generatie die niks hebben met een 1979 model van Jan Lammers.....was dit het model met het meeste risico. Uitverkocht maar wellicht nog andere uitvoeringen in de maak.....:)

De 2015 Toro Rosso STR10 in de Spa-uitvoering was simpelweg bedacht om de vraag te vullen van mensen die later begonnen zijn met verzamelen van Max Verstappen modellen, die 2015 nog niet hadden. In plaats van een simpele heruitgave van het in 2015 uitgekomen model is een variant natuurlijk leuker. Na het doorploeteren van een hoop 2015 foto's kwamen we uit op de inhaalactie op Felipe Nasr.

We hebben ondertussen een hoop projecten lopen bij Spark waarvan omstreeks februari al de eerste special van 2019 zal verschijnen, daarna sporadisch de rest van onze projecten. Ook in 2019 gaan we naar de Toy Fair beurs in Nuremberg en dienen we daar opnieuw 13 extra specials in bovenop de lopende zaken. Kunnen we meteen kijken of we dit jaar wel naar behoren worden ontvangen bij Minichamps, de enige stand op de beurs waar je onderhand moest smeken om te mogen kijken.

In januari komt er normaal gesproken niet zo heel veel schokkends uit aan modellen maar in februari komt van Spark een zeevracht container waar in ieder geval 1/18 Oostenrijk van Max Verstappen bij zit. En Minichamps.....als die een keer klaar zijn om de Benetton B194 van Schumacher in elke mogelijke variant uit te brengen....misschien dat daar dan ook nog eens een 1/43 Max Verstappen 2018 van kan verschijnen.

2019 staat in mei in het teken van Ayrton Senna. 25 jaar is het dan alweer....we zijn benieuwd wat er allemaal gaat verschijnen. Boeken, modellen, helmen. Het kan allemaal.

Inmiddels zijn de nieuwe eigenaren van de Formule 1 was soepeler of goedkoper met het beeldmateriaal van Formule 1. Eigenlijk 10 jaar te laat maar dan toch eindelijk de jaren 80 en 90 op DVD. Ze verkopen goed, daar is gewoon vraag naar om ze eindelijk te hebben maar ondertussen misschien dat er deuren open gegaan zijn naar fatsoenlijke documentaires met beeldmateriaal van Alonso, Vettel, Senna, Schumacher. Noem ze maar op, er valt genoeg te maken met F1 beeldmateriaal.

Velen weten dat we webshop partner zijn van Formule1.nl en ook elke uitgave van het Formule 1 tijdschrift de laatste 7 jaar advertentie pagina's hebben gehad. Over een paar dagen stopt dat. De koek is daar op, na de overname door NewsKool Media en het vertrekken van ons belangrijkste contactpersoon is de aandacht gaan verslappen, een beetje uit elkaar gegroeid. Voor nu verder zonder advertenties in het blad, solo als fysieke winkel en website gpworld.nl. Net zoals het voor de tijd met Formule 1 was maar nu met een veel grotere klantenkring.

Vanmiddag sluiten we om 16.00 uur. Morgen zijn we gesloten. Op 2 januari staan we weer klaar.

GPworld wenst u een voorspoedig nieuw (F1) jaar!
Verwacht eind April: Ayrton Senna - Portrait of a racing legend.
2018 in vogelvlucht 2018 in vogelvlucht Reviewed by GPworld on december 31, 2018 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.