Minichamps en MotoGP

Minichamps heeft heel stilletjes de 2019 1/12 motorfiets van Marc Marquez verwijderd van de Minichamps site. Navraag leert ons dat dit model niet zal worden geproduceerd wegens gebrek aan belangstelling. Te weinig pre-orders / belangstelling.

Al jaren is de verkoop van Minichamps 1/12 motorfietsen dalend. Vaste winkelbezoekers weten dat we vroeger best veel hadden staan maar het nu ondertussen zoeken in de winkel is naar een paar restant modellen. Maar als zelfs de 2019 wereldkampioen niet wordt geproduceerd dan zijn de fietsen sowieso wel ten einde. Alleen van Valentino Rossi komt er nog wat uit, hier en daar wat test motoren maar hiermee scoren we ook niet meer de aantallen van weleer. Van Rossi staat de 2019 fiets nog wel op de planning. Ook de andere Yamaha's van Morbidelli, Quartararo en Vinales staan nog op de planning.

Zou het kunnen dat Minichamps altijd te veel op Rossi gericht is geweest en de rest een beetje heeft laten liggen? Zouden de lange levertermijnen niet hebben tegen gewerkt als je in 2019 een hele rits van 2016 uitbrengt waarvan sommige rijders al niet meer actief waren? Het heeft dan ook niet geholpen dat je eerst een paar jaar niets uitbrengt en vervolgens een veel hogere verkoopprijs er aan hangt. Hetzelfde als de classic bikes in luxe boxen. Verkochten we deze voorheen rond 100 euro, vervolgens jaren lang geen nieuwe model en komen ze eindelijk met een Barry Sheene motor uit waar we zo een 10 jaar op hebben moeten wachten.....adviesprijs euro 179,95 ! Dan staan de mensen ook niet rijendik voor de deur voor zo een model.

De MotoGP en daarbij horende merchandise is jarenlang voor het grote publiek van Rossi afhankelijk geweest. Nu dat andere coureurs voorop rijden, lijkt de belangstelling ook minder te zijn. Hoe goed iemand ook is met zijn spectaculaire rijstijl.....te veel winnen is in geen enkele sport leuk. In ieder geval wordt het massale sparen van Marquez modellen niet opgepakt zoals jaren geleden bij Rossi het geval was.

Minichamps en MotoGP Minichamps en MotoGP Reviewed by GPworld on juni 15, 2020 Rating: 5

Geen opmerkingen:

Reageren:

Mogelijk gemaakt door Blogger.