GPworld specials

We krijgen vaak heel veel suggesties welke modellen we moeten aanvragen bij Spark Models. Het blijft een lastig iets om te bepalen wat goed gaat verkopen en zeker van de zaak te zijn omdat Spark een minimum afname van 300 stuks eist en soms zoals bij de Shadow 1/18 zelfs 400. Gelukkig zijn we met al onze uitgaven óf het break-even point voorbij of hangen we er dicht tegen aan (de laatste twee). 

Een hele belangrijke voorwaarde waar het mee begint is dat we er zelf enthousiast over moeten zijn. Dat is het allerbelangrijkste want het vergt toch wel een hoop energie en tijd om er mee bezig te zijn. Daarnaast vallen een hoop klassieke modellen al snel af omdat er simpelweg geen goede documentatie van is. 

Bij het aanvragen van een special, is het de bedoeling dat je ook duidelijke foto's levert van alle kanten inclusief de cockpit. Niet zomaar voorbij rijdende auto's waar ze niets aan hebben maar écht duidelijke foto's waarop ze kunnen zien wat ze moeten maken. Dat maakt het erg lastig. Zelfs van modellen uit jaren 90 wat niet zo héél oud klinkt is dit al moeilijk omdat een hoop fotomateriaal niet digitaal is gemaakt maar het probleem met jaren 80 of jaren 70 modellen is dus nog groter.

Op dit moment hebben we nog tien modellen in de maak voor de komende jaren die echt toegezegd zijn en hebben we er nog vier in aanvraag. Daar krijgen we binnenkort antwoord over, dan hebben we nog een back up lijstje die we anders ook nog gaan aanvragen.

We hebben momenteel geen 1/18 model in productie, alleen is er een idee voor de toekomst. De 1/43 specials zullen allemaal in giftbox verschijnen. Ten eerste om de serie in één lijn te houden maar ook omdat we steeds vaker de richting van iets aparts willen opgaan en daar lenen die boxen zich goed voor. Eén van de modellen die we gaan krijgen is bijvoorbeeld een 1/43 model samen met een 1/8 helmpje in box, zoals Minichamps dit 20 jaar geleden al had voorgedaan met de 2000 Canada Arrows van Jos Verstappen.

Ook wordt er dikwijls nog gevraagd of we de 2019 Hongarije uitvoering van de eerste Pole Position, de uitvoering met bandenwarmers en tijdmonitor) van Max Verstappen in schaal 1/18 gaan uitbrengen. Nee, dit zijn we niet meer van plan. Het was het plan om eerst de verkoop van de kleine versie af te wachten alvorens ook groot te gaan maar de 1/43 versie kwam drie maanden later waardoor de 1/18 versie mogelijk pas begin 2021 zou verschijnen. Dat is eigenlijk al te laat voor een 2019 model, ook niet wetende of Minichamps zich ondertussen aan een 1st Pole model gaat wagen. Daarnaast, ook niet onbelangrijk....we kregen de 1/43 versie binnen aan het begin van de Corona periode wat de nodige zakelijke onzekerheid met zich meebracht. 

GPworld specials GPworld specials Reviewed by GPworld on augustus 14, 2020 Rating: 5

2 opmerkingen:

  1. Ongekend dat de 1:18 Max Verstappen Red Bull RB15 Brazilië 2019 nergens is/wordt aangekondigd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar ligt de grens......stel dat Max 12 races in een seizoen zou winnen....dat wil je toch ook niet allemaal hebben?

    Bij geen enkele coureur zijn al zijn overwinningen in schaal 1/18 nagemaakt, gelukkig.....Wie heeft er bijvoorbeeld ruimte om al die Ferrari's van Schumacher in 1/18 neer te zetten?

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren:

Mogelijk gemaakt door Blogger.