Vertraging Spark Models

Spark Models heeft een probleem. Alle zendingen die onderweg zijn naar Duitsland voor verkoop aan de Europese winkels zijn vertraagd. Er zijn een hoop leveringen onderweg vertraagd zelfs leveringen die we in december hier verwachten.

Wat is er aan de hand?
Een paar weken geleden werd een Spark levering door de Duitse douane geselecteerd voor extra controle op licenties. Dit is op zich niet zo vreemd en gebeurd dagelijks om te checken of de goederen niet illegaal geproduceerd zijn. Daarna kwam de douane tot de conclusie dat op elke model verpakking geen Europese importeur staat vermeld. Slordig van Spark als bedrijf dat al jaren gigantische ladingen verstuurd naar Europa, dit altijd verzuimd is en ze er altijd mee weg gekomen zijn. Volgens Europese invoerregels is het dus verplicht dat er op de verpakking de naam/ contactgegevens van de Europese importeur vermeld staat, in dit geval Spark Duitsland.

Inmiddels staan er momenteel naar verluid 15000 modellen die tegen gehouden zijn en met nog zeker het zelfde aantal op komst de komende tijd tot en met december. Spark is nu aan het organiseren dat alles uitgepakt wordt, de folies van de modellen afgaat en er een sticker op de verpakking komt met de vereiste gegevens. Niemand heeft weet nu hoe snel dit opgelost is om in eerste instantie de tegengehouden modellen op pad te sturen naar de winkels, en dan nog de komende zendingen die onderweg zijn. Deze zullen dus allemaal zonder folie in de winkels komen met een stickertje met importeurgegevens erbij op de onderzijde van de verpakking.

En welke modellen zijn dan vertraagd? Alles dus! Van de 1/12 Arigato Max Verstappen tot de 2022 1/43 modellen.....noem het maar op. Er is veel onderweg. Hopelijk weten ze snel een hoop mensen op te trommelen die dit snel op kunnen lossen.
Vertraging Spark Models Vertraging Spark Models Reviewed by GPworld on oktober 20, 2022 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.