GPworld A1GP special


Hij is er! De GPworld special. Exclusief in een oplage van slechts 250 stuks heeft GPworld het A1GP model van Durban 2006, Geproduceerd door Amalgam in de schaal 1/43 !

Destijds in 2006 had Jos Verstappen in de vrije trainingen de neus beschadigd waardoor Team Nederland genoodzaakt was de eerste race te starten met een zwarte ongeverfde reserveneus op de oranje bolide. Toen uiteindelijk na een mislukte inhaalpoging op de leider van de race ook deze voorvleugel zijn beste tijd had gehad, heeft het team een neus geleend bij het A1GP India team om de tweede race mee te rijden. Met deze vreemde combinatie worstelde de Nederlandse auto zich een baan door het veld waarbij na een uiterst zinderende race de eerste overwinning voor team Nederland binnen werd gesleept.

Voor een gaaf youtube filmpje van deze race, klik hier.

Vanaf februari 2008, sinds Amalgam met de A1 collectie begon, onstond al het idee voor de Durban versie. Zelfs Armand Broekmans gaf toen al tijdens de opening van onze nieuwe winkel op 1 februari aan dat zo een model heel gaaf zou zijn. Het heeft een tijdje daarna geduurd omdat Amalgam eerst de A1 licentie rond moest krijgen voor een ouder jaar, maar de bedoeling was deze modellen voor de feestdagen hier te hebben. Eigenlijk zijn ze eerder als verwacht hier........maar in ieder geval zijn ze hier dus voor de feestdagen!

Omdat het model stamt uit het eerste seizoen van de A1, seizoen 2005-2006 werd al snel de fout gemaakt dat Amalgam op het doosje en op de onderplaat vermeld had, "1st win Team Netherlands Durban 2005", echter ze reden in Durban in Januari 2006. Dit is gelukkig goedgekomen!

Onderstaand de achterkant van de verpakking met onze adresgegevens!

Dus voor een uniek model in de vitrinekast, klik hier om te bestellen!
GPworld A1GP special GPworld A1GP special Reviewed by GPworld on september 09, 2008 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.