Gilles Villeneuve op teevee

Voor diegene die het nog niet gezien hadden in de gids, vanavond op tv:

Het zal een zwarte bladzijde in de Belgische autosportgeschiedenis blijven,de dood van Gilles Villeneuve.Gilles Villeneuve verloor het leven op 8 mei 1982 op Circuit Zolder tijdenszijn laatste kwalificatieronde voor de GP van België. Hij raakte de wagenvan de Duitser Jochen Mass die in zijn uitloopronde zat. Villeneuve ging delucht in en werd uit zijn Ferrari 126 C2 geslingerd. De artsen deden hetonmogelijke, maar de Canadees overleed op zaterdagavond in het UniversitairZiekenhuis Leuven.

Nu maandag, 16 maart om 21u10, brengt het Canvas-pragramma Belga Sport eenterugblik op die dramatische zaterdag. Naast de weduwe van Gilles, Joann,spreekt ook zijn zoon en ex-wereldkampioen-F1 Jacques Villeneuve over hetongeval, net als Jody Scheckter, Jochen Mass, René Arnoux en Patrick Tambay.

Belga sport KETNET/Canvas Documentaireserie

Datum: 16 maart 2009 Uitzendtijd: 21:10 - 22:00 uur
Norev komt eind mei met de Merksteijn Porsche in de schaal 1/18. Hieronder de eerste foto's alvast. Niet de mooiste kwaliteit van de foto's maar wel goed genoeg om een indruk te krijgen. Klik hier om te bestellen.

Gilles Villeneuve op teevee Gilles Villeneuve op teevee Reviewed by GPworld on maart 16, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.