Twee nieuwe boeken

Terwijl Robert Doornbos in Sebring tijdens het testen een goed tweede tijd heeft genoteerd zijn er 2 nieuwe leuke, mooie boeken binnen gekomen.
Allereerst het fotoboek van Peter van Egmond. Persoonlijk vind ik het een schitterend boek. Een mooie bundeling van de mooiste F1 foto's van de laatste jaren. Tot twee keer toe heb ik dan wel van Nando Boers een verkeerde coureursnaam onder een foto gezien......maar ach.....bij de F1 boeken van Anjés Verheij heeft nog nooit iets kloppends als bijschrift van de foto gestaan. Voor iedereen die een beetje begaan is met Formule 1 is het boek van Peter van Egmond een aanrader. Ondanks er overal persberichten zijn verschenen dat het boek 34,95 kost, kost het boek euro 39,90. Rechtstreeks vanaf de uitgeverij die euro 39,90 hanteert. Nu wachten tot Frits van Eldik ook een boek uitbrengt met hopelijk wat leuke verhalen erbij. Als je af en toe leest op zijn blog kan je zien dat hij wel leuk over de racerij alle ins en outs kan vertellen. Klik hier om het Peter van Egmond boek te bestellen.
Als tweede boek, nou ja boek........het is eigenlijk een heel dik mooi glossy tijdschrift van 132 pagina's over alleen maar Valentino Rossi. Het voorwoord is van de man himself. Leuke verhalen staan erin, mooie foto's, van alles wat.....alles gerelateerd aan Rossi. Achterin hebben ze wat statistieken vermeld die wel heel bijzonder zijn:

3720
punten totaal behaald tot nu toe, dat is 17,7 punten per race wat gelijk staat aan een derde plaats voor elke wedstijd waar hij ooit aan heeft deelgenomen.

373 punten totaal behaald in 2008 is het hoogste puntenaantal ooit behaald door een coureur in één seizoen.

210 races die Rossi heeft deelgenomen sinds zijn debuut in 1996. Nooit een race gemist.

Sinds 2006 zijn er geen Rossi boeken meer uitgekomen. Ondanks dat er toen best veel boeken waren. Dus eigenlijk behandelt geen enkel boek de 2007/2008 FIAT periode. In dit nieuwe boek ligt juist grotendeels de nadruk op 2008.
Voor de Rossi fan absoluut de moeite waard. Klik hier om te bestellen.


Twee nieuwe boeken Twee nieuwe boeken Reviewed by GPworld on maart 23, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.