James Hunt

Binnenkort komt er een nieuw boek uit over (held) James Hunt. De man die in 1976 kampioen werd in de McLaren waarna het alleen maar bergafwaarts ging onder andere door een alcohol verslaving en uiteindelijk overleden in 1993. Voor de generatie die toen nog in de poepluiers rondliepen (ik ook) is hier een filmpje over Hunt, James Hunt. Klik hier om het boek te bestellen.
Afgelopen winter stapte Subaru plotseling volledig uit de WRC. Wat is nu rally zonder Subaru? In ieder geval Peter Solberg zonder werk. Met een Ford Focus start Peter Solberg zijn eigen team, meteen met de eerste rally wordt hij derde. SunStar heeft dit model in de schaal 1/18 aangekondigd.
Dan een stukje groter. Amalgam heeft ook weer een nieuwe release in de schaal 1/8. Dit keer is het de beurt aan de McLaren Honda MP4/4 waarmee Senna zijn eerste kampioenschap behaalde in Suzuka. Nog nooit is er zo een dominante auto geweest in de Formule 1. 15 van de 16 races werden door deze auto gewonnen en toch was het een spannend seizoen tussen Prost en Senna. Prost won 7 races en Senna 8. In zo een seizoen als dat had dat maffe medaille-systeem idee van Ecclestone misschien wel kunnen werken...........alleen de rest van het veld reed voor nop mee.
Na de 1985 Lotus en de 1991 McLaren is dit de derde auto van Senna die Amalgam uitbrengt in de schaal 1/8.
James Hunt James Hunt Reviewed by GPworld on maart 24, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.