1982 Le Mans winnaar


Een nieuw vervolg op de 1/43 Spark serie Le Mans winnaars is gisteren binnen gekomen. Het gaat op de Porsche 956 uit 1982 waarmee Ickx en Bell de race op hun naam schreven. Klik hier om te bestellen.
Binnenkort komt Spark Models in de schaal 1/43 met de 1966 Eagle TG1 van Robert Bondurant en met de 1974 Tyrrell 007 van Jody Scheckter. Zie onderstaande foto waarop te zien is dat Spark zelfs het slangetje naard e drinkfles in detail heeft uitgewerkt.
Amalgam heeft ondertussen in de schaal 1/8 de McLaren Mercedes MP4-24 aangekondigd in de Hongarije 2009 uitvoering van Lewis Hamilton.

Gisteren in de winkel is uitvoerig gesproken over het vertrek van Robert Doornbos bij Newman-Haas. Conclusie is eigenlijk dat het tot dusverre een teleurstellend seizoen is geweest voor Bobby D. Maar waren de verwachtingen niet te hoog? Toen het contract was getekend werd constant in de persberichten en op websites gesproken over top team Newman-Haas. Maar zijn ze wel een topteam, dus een team dat regelmatig wint?

In 1991 won het team met Michael Andretti het CART kampioenschap, een jaar later werden ze nipt tweede. In 1993 versloegen ze alles en iedereen en werd Nigel Mansell kampioen maar het jaar erop werd Mansell slechts 8ste in het kampioenschap. De jaren die daarna volgden waren eigenlijk de net niet jaren tot Cristiano da Matta kampioen werd in 2002.
Echter dat was al op het moment dat de grote andere succesvolle teams waren vertrokken naar de IRL serie. Vanaf 2004 werd Bourdais vier keer kampioen voor Newman-Haas maar was dat niet voor een gedeelte door gebrek aan goede concurrentie? Als Ganessi, Penske en Team Rahal nog aanwezig waren in CART, dan had Bourdais duidelijk geen vier keer kampioen kunnen worden met Newman-Haas.

Toen ook uiteindelijk Newman Haas de overstap naar IRL noodgedwongen moest maken hebben ze wel een paar races gewonnen in 2008. Tegenwoordig rijdt Penske met drie auto's die voornamelijk in de top 10 rijden. Ganessi met 2 auto's in de top 10, nog 1 of 2 Andretti Green auto's in de top 10. Dan nog een uitschieter zoals Tracy of Tagliani in de top 10 dan zie je dat eigenlijk de plek van Newman-Haas rijders maximaal rond positie 9 of 10 ligt. Dat zijn dan ook de posities waar Graham Rahal en Robert Doornbos qua snelheid ongeveer rondreden. Wat dat betreft heeft Bobby het gewoon goed gedaan ondanks dat het teleurstellend is en we hoopten op meer.
1982 Le Mans winnaar 1982 Le Mans winnaar Reviewed by GPworld on augustus 05, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.