Ferrari F40

Een fiks aantal jaren geleden kwam Kyosho in de schaal 1/12 met de Ferrari F40 op de proppen. Deze is al een tijdje uit de handel. Maar niet getreurd......in december komt Kyosho met een heruitgave van dit schitterende model!
Pak'em beet 10 jaar geleden, op het hoogtepunt van de Amerikaanse CART/ ChampCar racerij wat toen nog een waardige tegenhanger van Formule 1 was, kwam het Amerikaanse merk Action met een aantal 1999 CART modellen uit in zowel 1/43 als 1/18. Zelf heb ik deze destijds aangeschaft voor 199 hollandse florijnen per stuk van vier verschillende teams. Tot op vandaag zijn dit schitterende modellen die hun geld dubbel en flikflak eroverheen waard zijn.
Destijds vond ik het CART chassis heel erg mooi. Een raceauto hoe een raceauto moet zijn. Ziet er snel uit. Breed, laag mooie vormen. In Amerika reden hele mooie livery's rond. De Forsythe auto's met de Player's livery, bij Newman Haas Michael Andretti met de herkenbare zwarte K/Mart Havoline en Zanardi en Montoya met de Ganassi target bolide.
In tegenstelling tot de Minichamps Formule 1 modellen kunnen bij deze modellen de kappen eraf om een blik op de vering of de motor te werpen. Voor de rest zijn deze modellen schitterend afgewerkt met bijvoorbeeld echte gordels ipv stickertjes.
Destijds heb ik die auto's in 1999 allemaal in het echt zien rijden (Cleveland) en in de 1999 auto van Greg Moore mocht ik op Forsythe head quarters zelfs even plaatsnemen. (de oval versie, dus eigenlijk het chassis die hem fataal werd).
Sommige van deze modellen zijn nog wel te vinden op ebay. Echter de Greg Moore versie is aardig aan de prijs.
Ferrari F40 Ferrari F40 Reviewed by GPworld on september 30, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.