It's alive!!!!!!

Er zit nog steeds leven in het Amerikaanse bedrijf Exoto! Zo hoor je er een half jaar niets van en beginnen sommige partijen maar in het wildeweg te roepen dat ze failliet zijn en zo staan ze op het punt een nieuw model uit te brengen. Van oorsprong was de 1/18 1991 McLaren Honda MP4-6 door Exoto aangekondigd in 2003. Zes jaar lang was op de site van Exoto te zien, zoals ze het zelf noemen: "The shape of things to come".
Eindelijk eind 2009 gaat het dan gebeuren. Door de loop der jaren is de prijs ondertussen al verdubbeld maar volgens Exoto gaat dit het mooiste en meest gedetailleerde 1/18 schaalmodel worden dat ooit is gefabriceerd. En dat voor ongeveer euro 399 en 95 cent. Meer info van Exoto:

Exoto has proudly retraced the footsteps of F1 engineers, designing the ultimate replica of the ultimate Grand Prix car of its time and then following a rigorous program of refining every minute detail. The MP4/6 sets a new highly advanced standard for furious detail in our Grand Prix Classics collection.From the lustrous paint finish to the precisely replicated front wing and read undertray diffusers, this new F1 Champion will command your full attention like no other. Every facet of this remarkably compact Championship contender has been precisely scaled. Our MP4/6 features removable wheels revealing lovely replica composite brake discs that turn within fixed calipers. The suspension geometry, function and complex hydraulic plumbing have all been meticulously recreated. Our new race-scrubbed rubber-like Goodyear tires even deform ever so slightly under the weight of the car.

- Removable airbox exposes polished velocity stacks
- Hand assembled from over 500 precision scaled parts
- Multiple steps 2K paint finish
- Engine bay features genuine aluminium heat shields, accurate pipes, hydraulic hoses, wire stabilizers
- Individually cast exhaust headers
- Suspension features genuine springs on hydraulic struts, front+rear
- Fully wired and plumber Honda V12 engine
Mochten er Jenson Button fans zijn die een kijkje op Suzuka gaan nemen dit jaar: Tijdens het raceweekend wordt er een special edition van Minichamps in de schaal 1/43 verkocht. Wel stoere verpakking!
Ook weer iets wat eigenlijk veel te lang duurt; AutoArt kondigde een paar jaar geleden 2 versies aan van de A1GP Lola Zytek uit 2006 in de schaal 1/18. Ondertussen is die auto al antiek, ze rijden al een tijdje met de Ferrari's in A1GP. Dit jaar in februari werd duidelijk dat één versie de auto van China zou gaan worden. Ondertussen is duidelijk geworden dat de tweede versie de A1GP Promotion car gaat worden. Dus helaas geen team Nederland. Maar wat er niet is kan gemaakt worden! Met behulp van een spuitbus oranje, wat handigheid, goed humeur en een stickersetje zal het niet onmogelijk zijn om wat promotie auto's om te bouwen. Die auto van China is uit zichzelf al te mooi om te gaan verkrachtten. Maar die promocar ombouwen zie ik wel wat in. Vanwege het vele werk zal het wel een dure grap worden, maar dan heb je ook wel wat!
It's alive!!!!!! It's alive!!!!!! Reviewed by GPworld on september 26, 2009 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.