Als je heel handig bent......

Op de website van Racing Dioramics staat nu een schitterend figuur van Sebastian Vettel. Voor de handige jongens ook zelf te maken dus.
En wat slechter nieuws voor de vrachwagen modellen industrie:
Lion Toys in Uden faillietUDEN – Het Udense bedrijf Lion Toys is failliet.
Het economisch perspectief is dermate somber dat de producent van miniatuurauto’s zich genoodzaakt ziet een faillissementsaanvraag te doen.

Het faillissement komt hard aan bij directeur Ed de Leeuw van de IBN-groep, de enige aandeelhouder van Lion Toys. “Toen de IBN-groep eind 2008 Lion Toys overnam, verkeerde het bedrijf door de recessie al in zwaar weer. We hebben als IBN-groep toen een bijfinanciering verleend in de vorm van een lening, om door die recessie heen te komen. Maar de markt ziet er dit jaar en ook voor 2011 erg somer uit. Niet alleen omdat de logistiek- en transportsector erg hard is getroffen door de recessie.
Ook een bedrijf dat zorgde voor het afzetgebied van Lion Toys in Engeland, is weggevallen”, aldus De Leeuw.De 17 vaste medewerkers van Lion Toys zijn vandaag geïnformeerd over de ontstane situatie. Ed de Leeuw: “We hebben echt gekeken naar andere mogelijkheden. Je gaat in zo’n geval natuurlijk niet over één nacht ijs. Maar er is gewoon geen ander scenario denkbaar. Naast de 17 medewerkers van Lion Toys waren er ook vijf tot tien mensen via de IBN-groep werkzaam. Zij zullen ander werk aangeboden krijgen. Dit is natuurlijk een hele vervelende situatie, zeker voor de 17 werknemers. Volgende week dinsdag worden de curatoren aangewezen. Die zullen kijken of er nog een doorstart mogelijk is.
” Lion Toys is producent van metalen modelvrachtauto’s en –bussen en is actief in de professionele markt van miniatuurmodellen. Het bedrijf werd in 1946 opgericht.
Als je heel handig bent...... Als je heel handig bent...... Reviewed by GPworld on april 26, 2010 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.