Nieuwe boeken binnen

De nieuwe biografie van Bernie Ecclestone is binnen gekomen. Vaak door journalisten in bezit van persaccreditatie (met toegang tot de Formule 1 paddock) benoemd tot opperhoofd die de Formule 1 allemaal zo mooi commercieel opgebouwd heeft. Dezelfde man die door een hoop Formule 1 liefhebbers vaak wordt vervloekt door die acherlijke hoge toegangsprijzen zonder toegang tot paddock. Je kan naar elke raceklasse ter wereld gaan, overal ben je goedkoper uit en heb je meer waar voor je geld.
Enfijn, voor de mensen die interesse hebben in de manier waarop de beste man zijn imperium heeft opgebouwd en meer over de man willen weten zal dit boek best heel interessant zijn. Klik hier om te bestellen.
Ook nieuw is het boek Mister Ferrari. Dit boek was al in november uitgekomen maar door goede verhalen van mensen ook bij GPworld op voorraad genomen. Geschreven in het Nederlands, Klik hier om Mister Ferrari te bestellen.

De ondergang van het Kroymans-autoconcernDe grenzeloze expansiedrift van Frits Kroymans, eigenaar van het Kroymans-concern en importeur van onder meer Saab, Alfa Romeo, Ferrari en Maserati, eindigde vorig jaar in een faillissement. Hoewel de autoverkoop vrijwel tot stilstand kwam door de recessie, was er bij Kroymans meer aan de hand. Het bedrijf bleek niet crisisbestendig, was in korte tijd hard gegroeid en veel overnamen waren gefinancierd met geleend geld. De schulden werden het concern fataal toen de automarkt instortte.

In dit boek wordt de ondergang beschreven. Wat ging er mis? Wat bepaalde het falende management? En had er niet eerder ingegrepen moeten en kunnen worden?

Persoonlijk vind ik het een schitterende auto. In de winkel merken we dat niet iedereen gecharmeerd is van de 2010 Mercedes Formula Uno van Schumi. Dit juweeltje is geproduceerd door Amalgam in de schaal 1/8. Ik zeg: Wauwie!
Nieuwe boeken binnen Nieuwe boeken binnen Reviewed by GPworld on december 22, 2010 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.