GMP Models

Op de website van GMP models, onder andere de fabrikant van schitterende super gedetailleerde Ferrari 1/18 modellen is nu een bericht op de website te lezen dat het spulletje voorlopig daar stil ligt. Dat kan nooit goed zijn.

De schaalmodellen industrie zit in zwaar weer. De verkopen in de winkels zijn een stuk minder door de crisis, vervolgens minder bestellingen bij leveranciers. Er komen veel minder (interessante) schaalmodellen uit als voorheen, de fabrikanten nemen minder risico's en wachten de boot af als gevolg van de crisis. We hebben een hele hoop aankondigingen van alle fabrikanten maar daadwerkelijk uitbrengen ho maar. Daarnaast stijgen hier de prijzen door de loonkosten die in China de pan uit rijzen en de stijgende kosten voor metaal. Wellicht dat het niet lang meer gaat duren voordat de modellen hier in Europa weer worden geproduceerd.

Nu zijn de berichten (eerst zien, dan geloven) dat Minichamps vanaf eind April in 2 maanden tijd alle 2010 Formule 1 auto's eruit gaat stampen. Ze zijn al veel te laat, wat waarschijnlijk verkoop kost. De verzamelaar koopt de modellen wel voor de collectie maar de impulsaankopen voor gedateerde modellen is uiteraard minder. Maar teveel uitbrengen voor dezelfde doelgroep in een kort tijdbestek is ook weer niet goed. Dan zal er worden geselecteerd waardoor de verkoop ook weer minder is. Hopelijk komen er niet meer van dat soort GMP Models berichten!
GMP Models GMP Models Reviewed by GPworld on april 11, 2011 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.