Spark levering en Ferrari licentie

We hadden deze Spark levering eigenlijk gisteren al verwacht maar de trackingcode geeft aan aflevering vandaag.

We gaan vandaag ontvangen:
1969 Vic Elford McLaren M7B #18 Dutch GP 1969

1969 Bruce McLaren McLaren M7B #6 5th South African GP 1969
1968 Denny Hulme McLaren M5A BRM #1 5th South African GP 1968
1976 Chris Amon Ensign N176 #22 Belgium GP 1976
1992 Jan Lammers Leyton House March CG911 Japanese Grand Prix 1992

De geruchten zijn er dat Maisto/ Bburago de Ferrari licentie overneemt van Hotwheels. Nu lees/ hoor je al jaren overal dat iedereen altijd schrijft en roept dat Minichamps modellen mooier waren als Hotwheels, en dat Minichamps deze modellen moet maken. Wat niemand beseft is dat Hotwheels en Minichamps gewoon uit dezelfde Chinese speelgoedfabriek rolt. 

Het enige verschil is dat Hotwheels per model minder uitgeeft en de details daardoor minder zijn. (met name bij de eerste Hotwheels modellen, ze werden steeds mooier).
Grote kans dus dat als Maisto/ Bburago daadwerkelijk doorgaat, de modellen alsnog uit dezelfde fabriek rollen alleen onder een andere naam.

Hoe groot Minichamps ook lijkt te zijn, ook zij hebben geen eigen model fabriek (maar wel een museum!) en laten dit net als Hotwheels gewoon in opdracht produceren. Waarschijnlijk ook meteen de reden van langere wachttijden. De enige die wel snel produceert is juist diegene met wel een eigen fabriek: Spark Models, die op zijn beurt dan ook weer True Scale Models maakt en naar verluidt ook Amalgam modellen. Daarnaast zijn de Minichamps Evolution Resin 2012 McLaren modellen ook bij Spark geproduceerd.

Spark levering en Ferrari licentie Spark levering en Ferrari licentie Reviewed by GPworld on juli 08, 2014 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.