De eerste 2017 Le Mans modellen


Over enkele weken komt van Spark Models het eerste 1/43 model van Le Mans 2017 binnen. En wat voor één....De LMP2 winnende auto van Ho-Pin Tung! Hier te bestellen.

De #38 Oreca-Gibson van het Chinese Jackie Chan DC Racing  was de race als derde aangevangen en streed in het eerste deel van de race met de beide Vaillante-Rebellions om de koppositie in de LMP2-klasse.Nog voor het middelpunt van de race werd de strijd om de LMP2-zege echter een gevecht om de algemene podiumplekken in de race, doordat vier van de vijf LMP1-fabrieksbolides tegen problemen aan waren gelopen.

LAURENT EN TUNG AAN DE LEIDING

Nadat in de ochtend de leidende #1 Porsche was uitgevallen met technische problemen, kwam de jonge Fransman Thomas Laurent met nog vier uur te gaan aan de leiding van de race te liggen met de LMP2-Oreca. Even leek een stunt in de maak, maar het tempo van de op achterstand geraakte Porsche met startnummer 2 bleek uiteindelijk te hoog te liggen: de Oreca van Jackie Chan DC Racing werd met nog anderhalf uur te gaan ingehaald door Timo Bernhard, waarna de Porsche LMP1 aan de horizon verdween en het Duitse merk alsnog de overwinning pakte.
Met een riante voorsprong op de rest van het veld mocht Ho-Pin Tung uiteindelijk de race uitrijden met de #38 Oreca. De Nederlander kwam uiteindelijk op slechts een ronde van de winnende Porsche als tweede algemeen aan de finish, waarmee er voor het eerst sinds 1995 deelnemers uit meerdere klassen op het overall podium wisten te eindigen op Le Mans. De LMP2-zege was de allereerste overwinning voor Ho-Pin Tung, Oliver Jarvis en Thomas Laurent op Le Mans, terwijl het tevens de eerste overwinning betekende voor een Chinees team in de Franse autosportklassieker.
De bolides van het Zwitserse Rebellion streden lang mee om de overwinning in de LMP2-klasse, totdat een versnellingsbakprobleem voor de #31 Oreca en meerdere kleine problemen voor de bolide met startnummer 13 het team op achterstand bracht. Nelson Piquet Jr., Mathias Beche en David Heinemeier Hansson kwamen uiteindelijk nog als tweede aan de finish in de LMP2-klasse, waarmee ze op drie ronden achterstand van de winnende Porsche tevens de derde plek op het algemeen podium mochten innemen. De tweede bolide van Jackie Chan DC Racing met startnummer #37 wist in het slotuur nog op te schuiven naar een derde plek bij de LMP2’s.De eerste 2017 Le Mans modellen De eerste 2017 Le Mans modellen Reviewed by GPworld on november 08, 2017 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.