Nuremberg Spielwarenmesse bezoek

1400 kilometer heen en weer, twee sneeuwstormen, file en een curryworst verder. Dit weekend hebben we een bezoek gebracht aan de Nuremberg Spielwarenmesse.


Verrassend voor ons was dat Schuberth er stond met een stand vol met mini-helmpjes. Op zich niet zo heel veel spannends te melden, behalve dat de 2012 heruitgave van het Michael Schumacher helmpje en de veelgevraagde half/ half helm van Mick Schumacher van de 2017 Spa demo nog in de laatste fase zitten om de licentie rond te krijgen. Afwachten dus.

Op de beurs kwamen we de stand tegen van Eidolon / Makeup models. Die hadden een schitterend handbouw model staan van een Senna McLaren. Ze hebben een heel programma hier in, een hoop verschillende McLaren's in de schaal 1/43. Ook hebben ze één 1/18 uitvoering. Wordt aan gewerkt of we deze modellen in ons assortiment gaan opnemen.

Bij Spark hebben we nieuwe voorstellen voor eigen modellen in kunnen dienen. Zeven ideeën, allen dutch classic drivers. Of ze daadwerkelijk zullen verschijnen is punt twee (technisch haalbaar? Licenties?) maar eerste stap is gezet.

De nieuwe verwachte katalogus van Spark komt pas in Maart. Ze zijn simpelweg nog niet zover om alles qua licentie rond te krijgen en de nieuwe modellen met een 100% zekerheid in de nieuwe katalogus te zetten.

Van Max Verstappen hadden ze in zowel 1/43 als in 1/18 een sample staan van de overwinnings auto van Malaysia. Schatting is dat de 1/18 versie rond mei waarschijnlijk zal verschijnen. We krijgen natuurlijk eerst eind februari de China uitvoering in schaal 1/18.
Minichamps. Tja....we "mochten" dan wel heel eventjes naar binnen. aan de sales manager gevraagd naar de slechte (late) leveringen naar Nederland de laatste maanden. Niet echt bevredigende antwoorden gekregen....maar we hebben de contactgegevens van de man dus we kunnen hem blijven vervelen. We weten nou eenmaal dat Duitsland belangrijk voor ze is en bepaalde grote Duitse klanten alles voor elkaar krijgen maar voor de Nederlanders worden de schouders eigenlijk beetje opgehaald. Blijft een enorm verschil met Spark Models, die handelen naar al hun klanten ontzettend netjes qua informatievoorziening, contact, prijzen (iedereen gelijk) en leveringen (binnen paar dagen heel Europa zelfde modellen) en dan over het algemeen nog mooier ook in kwaliteit.

Ook bij Minichamps stond er een 1/43 Malaysia uitvoering van Max in de vitrine en ze gaan nog even door op de Rossi toer:
Bij TSM models stonden ook mooie dingen maar eigenlijk sprong er voor ons één uit waarvan we niet eens doorhadden dat zij die gaan produceren. Een hele mooie uitvoering van de 1988 McLaren Honda MP4/4 in de schaal 1/18:
Nuremberg Spielwarenmesse bezoek Nuremberg Spielwarenmesse bezoek Reviewed by GPworld on februari 06, 2018 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.