Norev en Kenny Brack



Zeer binnenkort komt er een nieuwe levering binnen van Norev met een paar interessante modellen. Zo komt in de schaal 1/18 de 2010 Aston Martin Lola van Team Signature binnen. Klik hier om te bestellen.


In de schaal 1/43 komt de langverwachte set van 3 stuks 2009 Aston Martin Lola modellen met de #007, #008 en #009. Voor diegene die het ondertussen vergeten waren: Met de #008 reed Jos Verstappen en met de #009 reed Peter Kox. Klik hier om te bestellen.


Nu ben ik ondertussen de trotse bezitter van de twee 1/18 Action Performance modellen die uitgekomen zijn van de Zweed Kenny Brack. Het ene model is de 2000 Road Course versie, de andere is de 2001 Oval versie. Beiden uitgevoerd in de schitterende Shell livery.

Nou waren wij in 2001 aanwezig in Duitsland, op de Lausitzring toen het ChampCar circus daar neerstreek. Via kaarten geregeld door Alex Tagliani hadden we ook toegang tot de pitlane en startgrid. Een drukte van jewelste op de startgrid want behalve de diverse parades waren er ook de welbekende Amerikaanse liederen en hier en daar werd God nog bedankt en de slachtoffers van 9/11 herdacht. Op de startgrid kwamen we twee Nederlanders tegen die ontzettend trots waren dat ze erbij konden zijn, op uitnodiging van Kenny Brack. Zij waren de accountants van Brack en mochten geheel verzorgd naar de race in Duitsland komen. Nu was die ene meneer heel erg trots op zijn connectie met Kenny Brack dat hij de uitgeprinte email van Kenny liet zien. Uiteraard heb je dan maar 1 seconden nodig om het email adres te zien en op te slaan.

Het emailadres al jaren in bezit, nooit wat meegedaan. Via wat zoekwerk op internet er achter gekomen dat Brack een aantal jaren geleden verhuisd moest zijn naar Belgie. Dat maakt het wel interessant om deze voormalig Indy500 winnaar eens die twee schaal modellen te laten signeren. Toch maar een email gestuurd naar het 10 jaar eerder bemachtigde adres waarna in ieder geval dezelfde avond nog een berichtje terug kwam. Jammergenoeg is hij 2 jaar geleden weer verhuisd naar Engeland. Jammer, voor nu houdt het even op. Maar je weet maar nooit waaar we Kenny nog eens tegen zullen komen!

Onderstaand de crash van Kenny Brack in de IRL serie die hij tenauwernood wist te overleven.



Norev en Kenny Brack Norev en Kenny Brack Reviewed by GPworld on juni 16, 2011 Rating: 5
Mogelijk gemaakt door Blogger.